Supplementen

Om goed te presteren heb je een gezond lijf nodig. Of je nu topsporter bent of op recreatief niveau sport, een gezonde en gevarieerde voeding is ontzettend belangrijk. Maar hoeveel of wanneer moet je dan eten of drinken? Hoe herstel je sneller na een zware training en heb je supplementen nodig? 

Voor topsporters kunnen sportsupplementen prestatie bevorderend werken, mits ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid, ze van toepassing zijn op een bepaalde inspanning en niet op de dopinglijst staan. Supplementen vormen het allerlaatste stapje om je prestatie te verbeteren. Maar er zijn ook heel veel supplementen op de markt die domweg niets doen. Soms kan er ondanks een goede basisvoeding een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan, zoals aan ijzer of vitamine D. Het gebruik van supplementen is dan een mogelijkheid, waarbij het raadzaam is dit te overleggen met  een sportdiëtist.

Er wordt een individueel voedingsadvies gemaakt, een plan op maat dat is afgestemd op jouw trainingsschema, doel, leefstijl en voorkeuren. Er wordt gekeken naar je trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt andere voedingseisen. Ook wordt er gekeken naar het gewenste lichaamsgewicht. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Samen met jou ga ik op zoek naar het juiste schema om hiermee jouw doelen te bereiken.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

8 + 4 =