Zwangerschapskilo’s

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat er wat moest gebeuren. Hier haar verhaal.

Voedingsovertuigingen

“Om te voorkomen dat ik van het ene dieet in het andere verzandde en met elke dieetwind zou meewaaien, heb ik hulp gezocht bij een professional die veel verstand van voeding heeft en een gezond voedingspatroon als standaard kan opstellen. Om mij heen zie ik namelijk veel mensen die van de ene voedingsovertuiging in de andere vervallen en uiteindelijk niet meer weten wat gezond is.

Bijna 11 kilo kwijt

Samen hebben we gekeken wat ik gewend was om te eten. Door wat kleine aanpassingen in mijn gebruikelijke voeding, werd een gezond eetpatroon opgesteld. Zo gebruik ik nu andere en gezondere producten. Ik heb nu meer kennis en inzicht gekregen in voeding. Ik heb dus geen dieet gevolgd maar het is een verandering van leefstijl. Na 5 maanden ben ik bijna 11 kg kwijt. Dit heeft mij minimaal moeite gekost. Het is ook niet zo dat ik nooit zondig. Ik zit nu beter in mijn vel en voel mezelf gezonder. Doordat ik me zo goed voel ben ik automatisch ook wat meer aan lichaamsbeweging gaan doen.

Reacties van anderen

De reacties van de buitenwereld zijn erg leuk en motiveren mij heel erg om door te zetten. Zo ging ik na 5,5 maand verlof weer aan het werk en kreeg daar van zoveel mensen te horen dat ik er zo goed uit zag door het gewichtsverlies. Het viel veel mensen op dat ik ook duidelijk slanker was dan voor me zwangerschap.

Mijn advies

Mijn advies aan anderen is dan ook dat wanneer ze wat willen afvallen om naar een diëtist te gaan. Het is niet raar of beschamend om hulp te zoeken bij iemand die er voor gestudeerd heeft en dus verstand van voeding heeft. Het scheelt, in vergelijking met keer op keer zelf proberen af te vallen en denken gezond bezig te zijn, heel wat frustraties. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee!

Angela

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

10 + 7 =