Zwangerschapskilo’s

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat er wat moest gebeuren. Hier haar verhaal.

Voedingsovertuigingen

“Om te voorkomen dat ik van het ene dieet in het andere verzandde en met elke dieetwind zou meewaaien, heb ik hulp gezocht bij een professional die veel verstand van voeding heeft en een gezond voedingspatroon als standaard kan opstellen. Om mij heen zie ik namelijk veel mensen die van de ene voedingsovertuiging in de andere vervallen en uiteindelijk niet meer weten wat gezond is.

Bijna 11 kilo kwijt

Samen hebben we gekeken wat ik gewend was om te eten. Door wat kleine aanpassingen in mijn gebruikelijke voeding, werd een gezond eetpatroon opgesteld. Zo gebruik ik nu andere en gezondere producten. Ik heb nu meer kennis en inzicht gekregen in voeding. Ik heb dus geen dieet gevolgd maar het is een verandering van leefstijl. Na 5 maanden ben ik bijna 11 kg kwijt. Dit heeft mij minimaal moeite gekost. Het is ook niet zo dat ik nooit zondig. Ik zit nu beter in mijn vel en voel mezelf gezonder. Doordat ik me zo goed voel ben ik automatisch ook wat meer aan lichaamsbeweging gaan doen.

Reacties van anderen

De reacties van de buitenwereld zijn erg leuk en motiveren mij heel erg om door te zetten. Zo ging ik na 5,5 maand verlof weer aan het werk en kreeg daar van zoveel mensen te horen dat ik er zo goed uit zag door het gewichtsverlies. Het viel veel mensen op dat ik ook duidelijk slanker was dan voor me zwangerschap.

Mijn advies

Mijn advies aan anderen is dan ook dat wanneer ze wat willen afvallen om naar een diëtist te gaan. Het is niet raar of beschamend om hulp te zoeken bij iemand die er voor gestudeerd heeft en dus verstand van voeding heeft. Het scheelt, in vergelijking met keer op keer zelf proberen af te vallen en denken gezond bezig te zijn, heel wat frustraties. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee!

Angela

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Zwangerschap

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren. Daarom belde ze op om een afspraak.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid. Dus maakte ik een afspraak.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschap

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise: dinsdag en donderdag 08:00-17:30
Iris: maandag en woensdag 08:30-18:00

Gezondheidscentrum De Kerk
Spierdijkerweg 106, 1641 LW, Spierdijk

Louise: woensdag 08:00-17:30u

1 + 11 =