Verhoogd cholesterol

Na een jaarlijkse controle bij de doktersassistente bleek Margret(55jaar) een verhoogd cholesterol te hebben. Samen met overgewicht zorgde dit ervoor dat Margret aan de bel trok en het roer nu echt wilde omgooien. Hier haar verhaal:

“Jaarlijks heb ik een controle bij de doktersassistente sinds ik in 2006 een TIA heb doorgemaakt. Vermoedelijk was dit destijds veroorzaakt door overgewicht en een te hoog cholesterol. Ik ben toen, in 2006, veel afgevallen waardoor ik minder medicijnen nodig had. Helaas kwam ik toch weer aan en constateerde de doktersassistente weer een stijging van het slechte cholesterol.

Schop onder mijn kont

In mei belde ik daarom Louise op voor de spreekwoordelijke “schop onder mijn kont”. Die kilo’s moesten er weer af en ik wilde geen jojo worden. Met gewichtsverlies wilde ik weer proberen om mijn medicatieverbruik te verminderen.

Praktisch, zonder dieet

Met praktische adviezen, structuur en veel bewustwording is het me inmiddels gelukt om 15 kilo af te vallen. En echt, ik geniet evengoed van heerlijke dingen, en ontzeg mezelf niet alles. Wij gaan wekelijks uiteten en hebben daarnaast regelmatig feestjes. Het voelt hierdoor niet als een dieet.

Kerstjurk

Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik geen jojo wordt. Ik naai zelf graag kleding en pas weer prachtige kledingstukken. Ook zing ik graag en met het kerstconcert paste ik weer een prachtige jurk! Dat was een van mijn doelen.

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

12 + 7 =