Verhoogd cholesterol

Na een jaarlijkse controle bij de doktersassistente bleek Margret(55jaar) een verhoogd cholesterol te hebben. Samen met overgewicht zorgde dit ervoor dat Margret aan de bel trok en het roer nu echt wilde omgooien. Hier haar verhaal:

“Jaarlijks heb ik een controle bij de doktersassistente sinds ik in 2006 een TIA heb doorgemaakt. Vermoedelijk was dit destijds veroorzaakt door overgewicht en een te hoog cholesterol. Ik ben toen, in 2006, veel afgevallen waardoor ik minder medicijnen nodig had. Helaas kwam ik toch weer aan en constateerde de doktersassistente weer een stijging van het slechte cholesterol.

Schop onder mijn kont

In mei belde ik daarom Louise op voor de spreekwoordelijke “schop onder mijn kont”. Die kilo’s moesten er weer af en ik wilde geen jojo worden. Met gewichtsverlies wilde ik weer proberen om mijn medicatieverbruik te verminderen.

Praktisch, zonder dieet

Met praktische adviezen, structuur en veel bewustwording is het me inmiddels gelukt om 15 kilo af te vallen. En echt, ik geniet evengoed van heerlijke dingen, en ontzeg mezelf niet alles. Wij gaan wekelijks uiteten en hebben daarnaast regelmatig feestjes. Het voelt hierdoor niet als een dieet.

Kerstjurk

Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik geen jojo wordt. Ik naai zelf graag kleding en pas weer prachtige kledingstukken. Ook zing ik graag en met het kerstconcert paste ik weer een prachtige jurk! Dat was een van mijn doelen.

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Zwangerschap

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren. Daarom belde ze op om een afspraak.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise: dinsdag en donderdag 08:00-17:30
Iris: maandag en woensdag 08:30-18:00

Gezondheidscentrum De Kerk
Spierdijkerweg 106, 1641 LW, Spierdijk

Louise: woensdag 08:00-17:30u

11 + 9 =