SAMEN GEZONDER EN SPORTIEVER

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Vele sporten hebben ze al beoefend zoals voetballen, zwemmen, tennis en paardrijden. Nu doet Ron aan spinning, mountainbiken, hardlopen, wandelen en fitness, is Bianca fanatiek aan het roeien en genieten ze nu samen veel op de racefiets. Hier het verhaal geschreven door Ron: 

Van The Ride tot afspraak

Toen ik in 2017 aan “The Ride” (fietsend van Italië naar Valkenburg) meedeed zijn we een keer bij een avondlezing geweest van Louise en hebben daar toen een hoop voedingsadviezen opgestoken.

Om toch te kijken of en hoe ik nog een stap extra kon maken heb ik een persoonlijke afspraak gemaakt.  Ik had me namelijk ingeschreven voor “The Ride Pyrenees”. Dit is een evenement van 6 etappes door de Pyreneeën van ongeveer 775 km met 17000 hoogte meters.

De redenen om deze afspraak te maken waren de volgende:

  • Voeding advies voor, tijdens en na het sporten
  • Voedingsadvies als er niet gesport wordt, en er toch een paar kilo’s vanaf moeten
  • Voedingsadvies voor de “tussendoortjes” (’s morgens rond 10:00 en ’s middags rond 15:00)
  • Voldoet mijn huidig voedingspatroon?
Geen dieet

Ik wilde absoluut geen dieet, maar gewoon tips om op een goede en verantwoorde manier wat kilo’s kwijt te raken (terwijl ik niet echt te zwaar was, maar elke kilo die niet de bergen over moet is meegenomen 😊. Ook wilde ik niet aan energie en kracht in  leveren en toch van het leven kunnen genieten.

Na mijn eerste afspraak eind januari 2020 was ik meteen enthousiast. Duidelijk werd dat ons voedingspatroon best gezond en gevarieerd was en er eigenlijk niet veel aangepast hoefde te worden. Het ging hoofdzakelijk om hoeveelheden en planning. 

Queen of the supermarket

Waar mijn vriendin eerst wat sceptisch was, ging ze er toch vol in mee toen bleek dat het geen dieet was maar een gedegen advies.

En laat ik eerlijk zijn: als Bianca niet ook zo enthousiast was had ik het niet gered …… ik kom namelijk zelden in een supermarkt haha. Met z’n tweeën hebben we een andere mindset gecreëerd. We eten bewust en er zijn geen geboden. Want dat heeft Louise allerminst opgelegd.

Impact van coronavirus

Net als bij iedereen stond ons leven na de covid uitbraak op z’n kop. Sportscholen, sportverenigingen e.d. gingen dicht. Ik moest verplicht thuiswerken en ging dus niet meer op de fiets naar m’n werk. Ook kon Bianca niet meer roeien.

Toen zei Bianca wat bijzonders tegen me ….. ik wil eigenlijk jouw oude racefiets gebruiken! Ik wist niet wat ik hoorde … Bianca als anti-fietser op mijn oude racefiets 😊.

Genieten van appeltaart

Inmiddels heeft ze een eigen Bianchi racefiets en zijn we sinds maart samen gaan fietsen en dat gaat super goed! De kilometers werden rustig opgevoerd van 30 km naar 40etc, de “Ronde van de West-Friese omringdijk” (met n lussie extra) en kwamen we uit op 147 km en zijn we een paar keer naar de Utrechtse heuvelrug geweest om een paar “bergen” te beklimmen. 

En echt het is zo’n geweldig gevoel om samen te fietsen en dan af en toe jezelf te belonen op een terras met een appeltaart of een ijsje 😊

Ook voor het fietsen van deze afstanden heeft Louise tips gegeven wat voor voeding voor en tijdens het fietsen te nemen.

Allebei 10 kilo kwijt

We zijn allebei zo’n 10 kilo afgevallen. Samenvattend komt het er voor ons op neer dat Louise ons de juiste handvaten heeft gegeven, wij bewuster met voeding zijn omgegaan en ook in dit corona tijdperk ritme en regelmaat hebben behouden. 

Dus als je advies wil over (sport) voeding en je wil er echt voor gaan maak een afspraak bij “Groot in de Praktijk”. 

Louise hartelijk bedankt.

Groet Ron en Bianca “

 

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

9 + 3 =