Beter in mijn vel

Chantal Kouseband-Boukes is een liefdevolle moeder van 2 kinderen en is 3 dagen in per week gastouder van 6 kinderen. In het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops (www.siesom.com) en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. De afgelopen jaren was haar eetpatroon door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Makkelijk eten

“Ik zat de laatste maanden niet goed in mijn vel. Ik was snel moe. Door drukte en (werk)stress thuis koos ik steeds vaker voor “makkelijk eten”. Niet dat ik de frituurpan aandeed maar met boodschappen doen koos ik wel voor de snelle, en meestal vetrijke maaltijden. Ook waren de porties erg groot.

Kleding begon strakker te zitten en ook werd ik steeds minder blij als ik in de spiegel keek. Ik was net als vele anderen al zo vaak begonnen met gezonder eten en afvallen en heb allerlei diëten geprobeerd. Dan ging het een tijdje goed waarna ik verzande in mijn oude patroon.

Eye-openers

Door positieve ervaringen vanuit mijn omgeving, heb ik de knoop doorgehakt en zelf ook contact met Louise gezocht. Het eerste gesprek was meteen fijn; eerlijk en duidelijk. Ik kreeg direct “huiswerk” mee. Ik moest beginnen met het opschrijven wat ik allemaal eet en drink op een dag. Oeps! Beetje bij beetje kwamen de eye-openers. Veelal onbewust at ik veel meer dan dat ik dacht. Geen grote dingen maar alle kleine beetje bij elkaar zorgde er toch voor dat ik niet afviel ondanks dat ik naar mijn idee zo gezond at.

Gezond afvallen kun je dus leren als je, je beter bewust wordt van je eetpatronen, gedrag en valkuilen! En dat kost nou eenmaal tijd.. Stukje bij beetje ontdekte ik veel meer eye-openers. Deze “kleine dingetjes” (dacht ik dan) hadden een groots effect op mijn eetpatroon. Dit keer geen dieet maar een aanpassing van mijn hele eetpatroon.

Geen vreetbuien meer

Inmiddels ben ik de afgelopen maanden 5 kilo afgevallen en kom steeds dichter bij mijn doel. Zelfs met de feestdagen was ik afgevallen! Mijn lichaam is steeds meer gewend aan die kleinere porties, waar ik eigenlijk ook genoeg aan heb. Ik heb geen “vreetbuien” meer.

Bewust tijd nemen

Mijn man René doet met mij mee en is ondertussen ook al ruim 6 kilo lichter. Fijn om dit samen te doen en die ondersteuning te krijgen. Kleding zit veel prettiger en ik probeer elke week te sporten. Het lukt niet altijd om de deur uit te gaan maar thuis ben ik ook heel handig geworden met simpele en effectieve oefeningen. Waar ik mij voorheen vaak wegcijferde neem ik nu bewust tijd voor mijzelf. Ik geniet ondertussen van feestjes met lekkere dingen en een drankje. Het keuzes maken zit al echt in mijn systeem.

Samen blijven we zo doorgaan zodat ook die laatste kilo’s eraf gaan!”

 

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Zwangerschap

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren. Daarom belde ze op om een afspraak.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid. Dus maakte ik een afspraak.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschap

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise: dinsdag en donderdag 08:00-17:30
Iris: maandag en woensdag 08:30-18:00

Gezondheidscentrum De Kerk
Spierdijkerweg 106, 1641 LW, Spierdijk

Louise: woensdag 08:00-17:30u

1 + 8 =