Beter in mijn vel

Chantal Kouseband-Boukes is een liefdevolle moeder van 2 kinderen en is 3 dagen in per week gastouder van 6 kinderen. In het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops (www.siesom.com) en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. De afgelopen jaren was haar eetpatroon door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Makkelijk eten

“Ik zat de laatste maanden niet goed in mijn vel. Ik was snel moe. Door drukte en (werk)stress thuis koos ik steeds vaker voor “makkelijk eten”. Niet dat ik de frituurpan aandeed maar met boodschappen doen koos ik wel voor de snelle, en meestal vetrijke maaltijden. Ook waren de porties erg groot.

Kleding begon strakker te zitten en ook werd ik steeds minder blij als ik in de spiegel keek. Ik was net als vele anderen al zo vaak begonnen met gezonder eten en afvallen en heb allerlei diëten geprobeerd. Dan ging het een tijdje goed waarna ik verzande in mijn oude patroon.

Eye-openers

Door positieve ervaringen vanuit mijn omgeving, heb ik de knoop doorgehakt en zelf ook contact met Louise gezocht. Het eerste gesprek was meteen fijn; eerlijk en duidelijk. Ik kreeg direct “huiswerk” mee. Ik moest beginnen met het opschrijven wat ik allemaal eet en drink op een dag. Oeps! Beetje bij beetje kwamen de eye-openers. Veelal onbewust at ik veel meer dan dat ik dacht. Geen grote dingen maar alle kleine beetje bij elkaar zorgde er toch voor dat ik niet afviel ondanks dat ik naar mijn idee zo gezond at.

Gezond afvallen kun je dus leren als je, je beter bewust wordt van je eetpatronen, gedrag en valkuilen! En dat kost nou eenmaal tijd.. Stukje bij beetje ontdekte ik veel meer eye-openers. Deze “kleine dingetjes” (dacht ik dan) hadden een groots effect op mijn eetpatroon. Dit keer geen dieet maar een aanpassing van mijn hele eetpatroon.

Geen vreetbuien meer

Inmiddels ben ik de afgelopen maanden 5 kilo afgevallen en kom steeds dichter bij mijn doel. Zelfs met de feestdagen was ik afgevallen! Mijn lichaam is steeds meer gewend aan die kleinere porties, waar ik eigenlijk ook genoeg aan heb. Ik heb geen “vreetbuien” meer.

Bewust tijd nemen

Mijn man René doet met mij mee en is ondertussen ook al ruim 6 kilo lichter. Fijn om dit samen te doen en die ondersteuning te krijgen. Kleding zit veel prettiger en ik probeer elke week te sporten. Het lukt niet altijd om de deur uit te gaan maar thuis ben ik ook heel handig geworden met simpele en effectieve oefeningen. Waar ik mij voorheen vaak wegcijferde neem ik nu bewust tijd voor mijzelf. Ik geniet ondertussen van feestjes met lekkere dingen en een drankje. Het keuzes maken zit al echt in mijn systeem.

Samen blijven we zo doorgaan zodat ook die laatste kilo’s eraf gaan!”

 

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

5 + 15 =