Emotie-eten

Esther (48jr) belde op. Ze was het emotie eten zat. Nooit hoefde ze echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Met nuchtere voedingskennis als ‘net even minder nemen’ hield zij haar gewicht altijd rond de 67 kilo. Bij een lengte van 1.71 een prima gewicht. 

BIKINIBROEKJE

Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging met een bakje chips en frisdrank of met snaaien voor het avondeten. Overeten overkwam haar. En als ze dan toch bezig was, vulde ze dat schaaltje ook weer bij. ‘Dan was het maar weer op!’ Want ook dat weer, bijna dwangmatig, naar de kast lopen had ze niet in de hand. Eigenlijk herkende ze zichzelf niet meer in dit gedrag, erger nog: in de spiegel zag ze haar gewicht toenemen. Net dat ene rolletje meer boven haar bikinibroekje.

VRIENDINNEN

Wanneer ze erover begon tegen vriendinnen wuifden die haar zorgen hierover weg. “Joh, jij bent toch helemaal niet dik!” En nee: haar BMI was ook met ruim 70 kilo nog binnen de marge van een gezond gewicht. Maar zij voelde zicht niet fit, niet happy met haar lijf.

Voor die paar kilo’s?

Eigenlijk twijfelde ik wel een beetje om naar een diëtist te gaan. Stelde ik me niet aan met die paar kilo’s? Maar ik dacht: een beetje structuur en een dieet kan geen kwaad. Ik wilde namelijk erger voorkomen.

Geen dieetlijst

Anders dan dat ik had gedacht, ging ik zonder eetlijst/restricties en must do’s naar huis. Mijn basis eetpatroon was namelijk best in orde. Natuurlijk heb ik wel wat kleine adviezen gekregen maar de meeste winst viel te behalen met het verminderen van dat overeten. Louise legde uit dat de energiebalans leidend is. De hoeveelheid energie die ik binnenkreeg door dat overeten was echter veel meer geworden waardoor ik aankwam.

Gedragslessen

Er werden mij vragen gesteld waardoor ik veel meer inzicht kreeg in mijn eigen gedachten en het gedragspatroon dat was ontstaan. Ik kreeg gedragslessen mee naar huis. Want de kennis over wat wel en niet gezond was, die had ik wel. Maar over waarom ik het deed en niet meer kon stoppen, niet.

Controle

Inmiddels heb ik veel minder last van eetbuien en ben ik die paar kilo’s kwijt. Ik ga bijna op vakantie en ben blij dat ik nu relaxt in bikini rondloop en me niet loop te ergeren aan dat randje boven m’n broekje. Natuurlijk eet ik nog wel eens teveel. Maar nu is het een bewuste keuze en accepteer ik dat het soms net even teveel is. Het overkomt me dus niet meer. Ik heb het weer onder controle en heb de regie over mijn eigen eetpatroon. Ik ben emotie-eten de baas. Zo’n lekker gevoel.

En het grappige is: als ik het nu aan mijn vriendinnen vertel, reageren ze enthousiast.

Ook als je met een paar kilo’s worstelt, zou ik iedereen aanraden toch die stap te nemen om naar een diëtist te gaan. Vaak zijn dan al enkele aanpassingen/oplossingen genoeg om net dat verschil te maken, je ideale gewicht te bereiken waarbij je je lekker in je vel voelt.”

PAK OOK DE REGIE!

Baal jij ook net van die paar kilo’s extra of wil je minder overeten? Bel gerust voor meer informatie, samen komen we er echt wel uit. Neem de regie en bepaal hoe jij er over een tijdje bijloopt!

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Zwangerschap

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren. Daarom belde ze op om een afspraak.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid. Dus maakte ik een afspraak.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschap

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise: dinsdag en donderdag 08:00-17:30
Iris: maandag en woensdag 08:30-18:00

Gezondheidscentrum De Kerk
Spierdijkerweg 106, 1641 LW, Spierdijk

Louise: woensdag 08:00-17:30u

7 + 10 =