Emotie-eten

Esther (48jr) belde op. Ze was het emotie eten zat. Nooit hoefde ze echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Met nuchtere voedingskennis als ‘net even minder nemen’ hield zij haar gewicht altijd rond de 67 kilo. Bij een lengte van 1.71 een prima gewicht. 

BIKINIBROEKJE

Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging met een bakje chips en frisdrank of met snaaien voor het avondeten. Overeten overkwam haar. En als ze dan toch bezig was, vulde ze dat schaaltje ook weer bij. ‘Dan was het maar weer op!’ Want ook dat weer, bijna dwangmatig, naar de kast lopen had ze niet in de hand. Eigenlijk herkende ze zichzelf niet meer in dit gedrag, erger nog: in de spiegel zag ze haar gewicht toenemen. Net dat ene rolletje meer boven haar bikinibroekje.

VRIENDINNEN

Wanneer ze erover begon tegen vriendinnen wuifden die haar zorgen hierover weg. “Joh, jij bent toch helemaal niet dik!” En nee: haar BMI was ook met ruim 70 kilo nog binnen de marge van een gezond gewicht. Maar zij voelde zicht niet fit, niet happy met haar lijf.

Voor die paar kilo’s?

Eigenlijk twijfelde ik wel een beetje om naar een diëtist te gaan. Stelde ik me niet aan met die paar kilo’s? Maar ik dacht: een beetje structuur en een dieet kan geen kwaad. Ik wilde namelijk erger voorkomen.

Geen dieetlijst

Anders dan dat ik had gedacht, ging ik zonder eetlijst/restricties en must do’s naar huis. Mijn basis eetpatroon was namelijk best in orde. Natuurlijk heb ik wel wat kleine adviezen gekregen maar de meeste winst viel te behalen met het verminderen van dat overeten. Louise legde uit dat de energiebalans leidend is. De hoeveelheid energie die ik binnenkreeg door dat overeten was echter veel meer geworden waardoor ik aankwam.

Gedragslessen

Er werden mij vragen gesteld waardoor ik veel meer inzicht kreeg in mijn eigen gedachten en het gedragspatroon dat was ontstaan. Ik kreeg gedragslessen mee naar huis. Want de kennis over wat wel en niet gezond was, die had ik wel. Maar over waarom ik het deed en niet meer kon stoppen, niet.

Controle

Inmiddels heb ik veel minder last van eetbuien en ben ik die paar kilo’s kwijt. Ik ga bijna op vakantie en ben blij dat ik nu relaxt in bikini rondloop en me niet loop te ergeren aan dat randje boven m’n broekje. Natuurlijk eet ik nog wel eens teveel. Maar nu is het een bewuste keuze en accepteer ik dat het soms net even teveel is. Het overkomt me dus niet meer. Ik heb het weer onder controle en heb de regie over mijn eigen eetpatroon. Ik ben emotie-eten de baas. Zo’n lekker gevoel.

En het grappige is: als ik het nu aan mijn vriendinnen vertel, reageren ze enthousiast.

Ook als je met een paar kilo’s worstelt, zou ik iedereen aanraden toch die stap te nemen om naar een diëtist te gaan. Vaak zijn dan al enkele aanpassingen/oplossingen genoeg om net dat verschil te maken, je ideale gewicht te bereiken waarbij je je lekker in je vel voelt.”

PAK OOK DE REGIE!

Baal jij ook net van die paar kilo’s extra of wil je minder overeten? Bel gerust voor meer informatie, samen komen we er echt wel uit. Neem de regie en bepaal hoe jij er over een tijdje bijloopt!

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag

Zwangerschapskilo’s

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschapskilo’s

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Lastige vijf kilo

“Al jaren wilde ik zo graag vijf kilo afvallen. In mijn omgeving leek het iedereen te lukken. Behalve mij… terwijl ik zo op mijn voeding lette. Ik dacht echt wel te weten waar veel calorieën in zaten en wat betere keuzes waren. Toch lukte het mij dus niet. Ik was in de veronderstelling dat het door mijn aanleg kwam, niet dus

Verhoogd cholesterol

Na een jaarlijkse controle bij de doktersassistente bleek Margret (55 jaar) een verhoogd cholesterol te hebben. Daarom trok ik in mei bij Louise aan de bel voor de spreekwoordelijke “schop onder mijn kont” want die kilo’s moesten er weer af en ik wilde geen jojo worden. Met gewichtsverlies

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet Lydia is 36, moeder van 3 dochters en draait alleen maar nachtdiensten in de zorg. Met de jaren zag ze het getal op de weegschaal stijgen. Van haar moeder...

Diëtistepraktijk Louise Groot
Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3, 1648 JM, De Goorn

KvK: 58766286
AGB-code praktijk: 2451818

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
van 8:00 tot 17:30
Vrijdag gesloten

15 + 1 =