Emotie-eten

Esther (48jr) belde op. Ze was het emotie eten zat. Nooit hoefde ze echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Met nuchtere voedingskennis als ‘net even minder nemen’ hield zij haar gewicht altijd rond de 67 kilo. Bij een lengte van 1.71 een prima gewicht. 

BIKINIBROEKJE

Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging met een bakje chips en frisdrank of met snaaien voor het avondeten. Overeten overkwam haar. En als ze dan toch bezig was, vulde ze dat schaaltje ook weer bij. ‘Dan was het maar weer op!’ Want ook dat weer, bijna dwangmatig, naar de kast lopen had ze niet in de hand. Eigenlijk herkende ze zichzelf niet meer in dit gedrag, erger nog: in de spiegel zag ze haar gewicht toenemen. Net dat ene rolletje meer boven haar bikinibroekje.

VRIENDINNEN

Wanneer ze erover begon tegen vriendinnen wuifden die haar zorgen hierover weg. “Joh, jij bent toch helemaal niet dik!” En nee: haar BMI was ook met ruim 70 kilo nog binnen de marge van een gezond gewicht. Maar zij voelde zicht niet fit, niet happy met haar lijf.

Voor die paar kilo’s?

Eigenlijk twijfelde ik wel een beetje om naar een diëtist te gaan. Stelde ik me niet aan met die paar kilo’s? Maar ik dacht: een beetje structuur en een dieet kan geen kwaad. Ik wilde namelijk erger voorkomen.

Geen dieetlijst

Anders dan dat ik had gedacht, ging ik zonder eetlijst/restricties en must do’s naar huis. Mijn basis eetpatroon was namelijk best in orde. Natuurlijk heb ik wel wat kleine adviezen gekregen maar de meeste winst viel te behalen met het verminderen van dat overeten. Louise legde uit dat de energiebalans leidend is. De hoeveelheid energie die ik binnenkreeg door dat overeten was echter veel meer geworden waardoor ik aankwam.

Gedragslessen

Er werden mij vragen gesteld waardoor ik veel meer inzicht kreeg in mijn eigen gedachten en het gedragspatroon dat was ontstaan. Ik kreeg gedragslessen mee naar huis. Want de kennis over wat wel en niet gezond was, die had ik wel. Maar over waarom ik het deed en niet meer kon stoppen, niet.

Controle

Inmiddels heb ik veel minder last van eetbuien en ben ik die paar kilo’s kwijt. Ik ga bijna op vakantie en ben blij dat ik nu relaxt in bikini rondloop en me niet loop te ergeren aan dat randje boven m’n broekje. Natuurlijk eet ik nog wel eens teveel. Maar nu is het een bewuste keuze en accepteer ik dat het soms net even teveel is. Het overkomt me dus niet meer. Ik heb het weer onder controle en heb de regie over mijn eigen eetpatroon. Ik ben emotie-eten de baas. Zo’n lekker gevoel.

En het grappige is: als ik het nu aan mijn vriendinnen vertel, reageren ze enthousiast.

Ook als je met een paar kilo’s worstelt, zou ik iedereen aanraden toch die stap te nemen om naar een diëtist te gaan. Vaak zijn dan al enkele aanpassingen/oplossingen genoeg om net dat verschil te maken, je ideale gewicht te bereiken waarbij je je lekker in je vel voelt.”

PAK OOK DE REGIE!

Baal jij ook net van die paar kilo’s extra of wil je minder overeten? Bel gerust voor meer informatie, samen komen we er echt wel uit. Neem de regie en bepaal hoe jij er over een tijdje bijloopt!

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

6 + 2 =