Verhoogd cholesterol

69 jaar, een druk sociaal leven, erg actief met vrijwilligerswerk, wat holes slaan op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Het voelde ouder aan dan dat het werkelijk was. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, hij slecht slaapt én de blessures zich ophopen is voor Jan de maat vol. Hij maakt een afspraak bij Groot in de Praktijk.

Jan: “Geen dieet, geen voedingslijstjes maar een goed gesprek tijdens de intake zette me aan het denken. Ik moet bekennen dat ik bij binnenkomst twijfelde aan mijn innerlijke motivatie. Aan mijn leuke sociale leven wilde ik eigenlijk geen concessies doen.

Een lichaamssamenstellingsmeting gaf toen wel de doorslag. Ook die bevestigde namelijk mijn slechte lichamelijke toestand. Veel te veel vet en daarbij ook nog gesitueerd rondom mijn organen. Een metabole (échte) leeftijd die hoger werd geschat. Ik zat dus in een ouder lijf. Er waren genoeg alarmbellen die rinkelden…

Samen hebben we gekeken naar mijn voedingspatroon. Die moest toch echt wel op de schop: de alcohol en snackconsumptie werden verlaagd en ik pakte steeds vaker de fiets, ging lopend naar afspraken en stond een paar keer per week even op de crosstrainer. Het was best een uitdaging.

Maar ik begon me steeds fitter te voelen. Na een paar weken was ik de eerste kilo’s kwijt en vond ik een weg in meer sporten en gezonder eten. De negen holes die ik voorheen liep op de golfbaan verdubbelden naar 18 holes zonder Handycar!

Na 3 maanden mocht ik op controle bij de huisarts. Mijn cholesterol was aanzienlijk verlaagd, mijn bloeddruk was normaal en de huisarts was zeer tevreden! Inmiddels ben ik ruim 14 kilo afgevallen en val ik in plaats van in de categorie ‘ernstig overgewicht’ bijna in ‘gezond gewicht’. De hoeveelheid vet rondom mijn organen is 4 punten gedaald en daarmee is het risico verlaagd.

Mensen uit m’n omgeving vragen nu geregeld hoe ik dit heb gedaan. Ik antwoord dan dat ik geen standaard dieet of lijstjes volg maar dat Louise me bewust heeft gemaakt van keuzes die kunnen en dus móeten worden gemaakt. Met praktische handvaten heb ik mijn eetpatroon veranderd. Diëten en lijstjes zouden tijdelijk zijn, dit is een totale verandering.

Twijfel je nog en wil je vrijblijvend meer informatie of dit ook bij jou past? Stuur dan gerust contact op en stuur een mail naar louise@grootindepraktijk.nl

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

12 + 3 =