Verhoogd cholesterol

69 jaar, een druk sociaal leven,  erg actief met vrijwilligerswerk, wat holes slaan op de golfbaan per week maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Het voelde ouder aan dan dat het werkelijk was. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, hij slecht slaapt én de blessures zich ophopen is voor Jan de maat vol. Hij maakt een afspraak bij Groot in de Praktijk.

Jan: “Geen dieet, geen voedingslijstjes maar een eerste goede gesprek zette me aan het denken. Ik moet bekennen dat ik bij binnenkomst twijfelde aan mijn innerlijke motivatie. Aan mijn leuke sociale leven wilde ik eigenlijk geen concessie doen.

Een lichaamssamenstellingsmeting gaf toen wel de doorslag. Ook die bevestigde mijn slechte lichamelijke toestand. Veel te veel vet en daarbij ook nog gesitueerd rondom mijn organen. Een metabole (échte) leeftijd die hoger werd geschat. Ik zat dus in een ouder lijf en er waren genoeg alarmbellen die rinkelde…

Samen hebben we gekeken naar mijn voedingspatroon. Die moest toch echt wel op de schop: de alcohol en snackconsumptie werden verlaagd en ik pakte steeds vaker de fiets, ging lopend naar afspraken en stond een paar keer per week even op de crosstrainer. Het was best een uitdaging.

Maar ik begon me steeds fitter te voelen. Na een paar weken was ik de eerste kilo’s kwijt en vond ik een weg in meer sporten en gezonder eten. De negen holes die ik voorheen liep op de golfbaan verdubbelde naar 18 holes zonder Handycar!

Na 3 maanden mocht ik op controle bij de huisarts. Mijn cholesterol was aanzienlijk verlaagd, mijn bloeddruk was normaal en de huisarts was zeer tevreden! Inmiddels ben ik ruim 14 kilo afgevallen en val ik in plaats van in de categorie ‘ernstig overgewicht’ bijna in ‘gezond gewicht’. De hoeveelheid vet rondom mijn organen is 4 punten gedaald en daarmee is het risico verlaagd.

Mensen uit m’n omgeving vragen nu geregeld hoe ik dit heb gedaan. Ik antwoord dan dat ik geen standaard dieet of lijstjes volg maar dat Louise me bewust heeft gemaakt van keuzes die kunnen en dus móeten worden gemaakt. Met praktische handvaten heb ik mijn eetpatroon veranderd. Diëten en lijstjes zouden tijdelijk zijn, dit is een totale verandering.

Twijfel je nog en wil je vrijblijvend meer informatie of dit ook bij jou past? Stuur dan gerust contact op en stuur een mail naar louise@grootindepraktijk.nl

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag

Zwangerschapskilo’s

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschapskilo’s

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Lastige vijf kilo

“Al jaren wilde ik zo graag vijf kilo afvallen. In mijn omgeving leek het iedereen te lukken. Behalve mij… terwijl ik zo op mijn voeding lette. Ik dacht echt wel te weten waar veel calorieën in zaten en wat betere keuzes waren. Toch lukte het mij dus niet. Ik was in de veronderstelling dat het door mijn aanleg kwam, niet dus

Verhoogd cholesterol

Na een jaarlijkse controle bij de doktersassistente bleek Margret (55 jaar) een verhoogd cholesterol te hebben. Daarom trok ik in mei bij Louise aan de bel voor de spreekwoordelijke “schop onder mijn kont” want die kilo’s moesten er weer af en ik wilde geen jojo worden. Met gewichtsverlies

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet Lydia is 36, moeder van 3 dochters en draait alleen maar nachtdiensten in de zorg. Met de jaren zag ze het getal op de weegschaal stijgen. Van haar moeder...

Diëtistepraktijk Louise Groot
Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3, 1648 JM, De Goorn

KvK: 58766286
AGB-code praktijk: 2451818

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
van 8:00 tot 17:30
Vrijdag gesloten

7 + 11 =