Tijdrijden

Inmiddels staat John Veerman uit Volendam bekend in de tijdritwereld als tempobeul maar dat harde fietsen kon hij niet van de een op de andere dag. Het was 2014 dat de weegschaal nog 102 kg aangaf en hij vaststelde dat zijn conditie ver onder de maat was. Daartoe pakte hij zijn fiets. De eerste rit van 100km vielen hem ‘bar zwaar’. Die rit eindigde namelijk voortijdig in Wognum.  In de berm aldaar met een hongerklop, helemaal stuk, liet hij zich oppikken door zijn vrouw. Werk aan de winkel dus. Hier zijn verhaal:

Schommelend gewicht

“Hoewel het, naar mate ik meer ging trainen, conditioneel gezien steeds iets beter ging en mijn gewicht afnam tot ongeveer 90 kg, bleef ik problemen houden met mijn voeding. Bijna elke rit monde uit in een hongerklop. Ik probeerde dit te voorkomen door vooraf, tijdens en na elke rit steeds meer te eten maar hierdoor bleef mijn gewicht  schommelen terwijl ik er graag nog wat kilo’s af wilde hebben.

Lezing Sportvoeding

Toen ik zag dat Louise een voorlichtingsavond over sportvoeding gaf, besloot ik deze bij te wonen zodat ik hier mijn vragen en belemmeringen zou kunnen bespreken.

Dat heeft zijn uitwerking niet gemist!

Tijdens de lezing kreeg ik al veel praktische adviezen en leerde ik meer over wat ik het beste rondom de training zou moeten eten. In de consulten erna leerde ik ook hoe mijn gewicht verder kon verlagen zonder dat ik een hongerklop opliep of dat dit ten koste zou gaan van mijn kracht tijdens de trainingen. Over het algemeen moest ik minder en anders eten! En er moest meer regelmaat komen.

Grip op eetpatroon

Het gevolg was dat ik in sneller dan vooraf gehoopt afviel tot 80 kg. Ik kreeg echt grip op mijn voeding en voelde me steeds fitter worden, en vooral, en niet geheel onbelangrijk; ik ging steeds harder rijden. Mijn vermogen nam enorm toe.

Grenzen Verleggen

Doordat ik harder ging rijden begon ik mijn grenzen te verleggen. Na wedstrijden op het strand ging ik ook deelnemen aan tijdritwedstrijden. En lang niet onverdienstelijk, al zeg ik het zelf. Korte tijdritten maar ook nam ik deel aan de Monstertijdrit (138km) wat best een uitdaging is, ook qua voeding.

Blessureleed

Helaas volgde na dit hoogtepunt een periode van 8 weken verplichte rust door een onfortuinlijke val tijdens het district kampioenschap. Doordat ik zo lang mijn fiets niet kon pakken, was ik bang voor gewichtstoename. Ook toen heb ik even contact gezocht met Louise en heeft zij mijn voedingsschema aangepast. Hierdoor hield ik gedurende die 8 weken mijn gewicht op peil en kon ik zonder eerst weer kilo’s te moeten verliezen, de draad na mijn blessure meteen weer oppakken met een podiumplaats als gevolg! Ik heb echt ondervonden hoeveel invloed voeding ook op je prestaties kan hebben!

Dit jaar heb ik de KNWU Districtkampioenschap tijdrijden 2019 op mijn naam weten te schrijven. Helemaal super! Ik ben blij dat ik mijn (sport)voeding en gewicht nu onder controle heb!

John Veerman

 

 

 

Openwater zwemmen

Gerda wilde weten wat ze moest eten om het IJsselmeer over te zwemmen. De overtocht van Stavoren naar Medemblik is 21,4 km en tijdens deze ruim zeven uur durende overtocht wilde ze de juiste sportvoeding. Hiervoor klopte ze bij Groot in de Praktijk aan.

Ironman West-Friesland

Ironman west-Friesland Groot in de Praktijk is gespecialiseerd in het begeleiden van duursporters. Er werden veel atleten begeleid voorafgaand aan de  afgelopen edities van de...

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Afvallen voor sportprestatie

Tim belde 2 jaar geleden op. Hij was van plan een monstertocht van 600 kilometer en 8.000 hoogte meters te kunnen volbrengen. Alleen moest er lichamelijk en conditioneel nog wel het een en ander gebeuren. Met wat minder kilo’s zou dat makkelijker gaan….

Openwaterzwemmen

Nadat ik tijdens een 10km wedstrijd na 7km geparkeerd stond, heb ik contact opgenomen met Louise. Zij heeft mij heel duidelijk uitgelegd welke type voeding ik het beste kon gebruiken om gedurende de hele inspanning energie te houden met als doel podium te zwemmen in Parijs.

Mountainbiken

Aart ging na een periode van krachttrainen steeds meer fietsen. Hij merkte echter dat hij na trainingen naar ammoniak rook. Via google kwam hij erachter dat dit veroorzaakt werd doordat hij verkeerd at. Hij gebruikte eiwitten als energiebron las hij en wilde graag weten hoe hij dit beter

Marathon

Als allround sporter en vader van 3 kinderen stond een knappe marathon lopen bij Casper hoog op zijn bucketlist. Daarvoor wilde hij ook zijn voeding verbeteren. Na persoonlijke analyse bleek dat ik al goed op weg was, maar dat er zeker nog wat ruimte voor verbetering mogelijk was.

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Coeliakie

Toen er bij Eric Coeliakie werd vastgesteld baalde hij erg. Als fanatiek wielrenner vroeg hij zich af of hij zijn oude niveau wel weer zou kunnen halen en ook was hij erg op zoek naar wat hij nou het beste kon gaan eten tijdens het fietsen. De meest gangbare tussendoortjes die hij voorheen gebruikte bevatten namelijk allemaal gluten.

Hardlopen darmklachten

Hardlopen en darmklachten – Barbara is een 39 jarige sportieve vrouw. Sinds 5 jaar loopt ze hard. Begin januari mailde ze omdat ze tijdens het hardlopen last had van darmkrampen. Tijdens een duurloop van zo’n 15 kilometer moest ze meerdere sanitaire stops inlassen. Best lastig dus daar wilde ze graag vanaf.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

12 + 1 =