Marathon

Als allround sporter en vader van 3 kids vraagt Casper Koopmans veel van zijn lichaam. Niets is hem te gek: triatlons, wakeboarden, kitesurfen, mountainbiken, skiën, snowboarden, crossfit, duiken… en het lopen van een hele marathon stond ook hoog op zijn bucketlist. Als masseur en sporter weet hij hoe belangrijk het is om zijn lichaam goed te verzorgen. In aanloop naar de marathon regelde hij dan ook zijn voeding tot in de puntjes. Hier zijn verhaal over  het lopen van dé magische afstand; 42.195meter….

Een val op mijn werk in 2013 gooide roet in het eten van dat triatlonseizoen. In dat najaar begon ik weer met het opbouwen van conditie. Met als doel de halve marathon van Egmond en de 30 km van Schoorl. Helaas speelde vervolgens mijn kuitbeen op en ik kreeg last van mijn knie. Zat maar een ding op… rust!

Na een periode van ontzien, fysio, massage, veel fietsen en zwemmen kwam ik er gelukkig weer bovenop. Mijn eerste loop was de Wieringermeertrail. Daarna volgde een opbouw in afstand bij triatlons. Een achtste, kwart, olympische kwart en als piek de ½ triatlon van Klazienaveen.

Ik had een deal gesloten met mijn trainingsmaatje. Wanneer ik van deze halve triatlon goed zou herstellen, zou ik samen met haar doorpakken naar de hele marathon van Amsterdam. Als je A zegt, moet je ook B moet zeggen… en heb ik mezelf ingeschreven voor mijn debuut op de marathon. Fanatiek als ik ben, heb ik samen met Erik-Jan Spijkerman een versneld trainingsschema opgezet om zo mijn doel van 3.30 uur te kunnen halen.

Louise, die ik al eigenlijk een jaar of 4/5 ken van trainingen van triatlonvereniging Hollandia, heeft me precies op het juiste moment weten te triggeren om langs te komen bij haar in de praktijk. Niet perse om te af vallen, dat is wat de meeste mensen zullen denken wanneer je verteld dat je naar een diëtist gaat. Maar voor voedingsbegeleiding en een persoonlijk voedingsschema. Om zo mijn voeding voor, tijdens en na trainingen te optimaliseren en natuurlijk top te presteren tijdens de marathon zelf.

Na een persoonlijke analyse bleek dat ik al goed op weg was, maar dat er zeker nog wat ruimte voor verbetering mogelijk was. Zeker op het gebied van voeding tijdens wedstrijden. Louise heeft voor mij een gericht voedingsschema uitgerekend en opgezet. Dit heb ik goed getest tijdens trainingen en wedstrijden naar de marathon toe. De opbouw qua voeding en training verliepen goed samen. En ik stond soms versteld van de resultaten. Dit ligt dus niet alleen aan de fysieke trainingen. Voor mij ook een bevestiging dat ik aan het juiste adres was.

Ik kan wel zeggen dat dit een zeer geslaagde periode is geweest voor mij. Gelukkig heb ik het gevoel van ‘de man met de hamer’ nooit gehad tijdens de marathon. Onderweg heb ik velen zien instorten en sneuvelen. Zelf had ik totaal geen last van kramp of maag-darmklachten. Eerder een gevoel van vertrouwen!

Door de optimale voorbereiding, juiste voeding en natuurlijk ook een goeie dag had ik een heerlijk euforisch gevoel. Verbeterde looptijden in de lange duurlopen, een PR op de 10 km een week voor de marathon en een wereldse finish tijd van 3:19:42 uur tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Dit was maar liefst 10 minuten sneller dan mijn doel!

Ik raad dan ook iedereen aan die iets dergelijks van plan is op sportief gebied of voor daily life, contact te zoeken met Louise. Om zo op een verantwoorde en onderbouwde manier je eigen doel te kunnen bereiken. Succes!!

…en Louise, onwijs bedankt!

Grtz Casper Koopmans

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag

Zwangerschapskilo’s

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschapskilo’s

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Lastige vijf kilo

“Al jaren wilde ik zo graag vijf kilo afvallen. In mijn omgeving leek het iedereen te lukken. Behalve mij… terwijl ik zo op mijn voeding lette. Ik dacht echt wel te weten waar veel calorieën in zaten en wat betere keuzes waren. Toch lukte het mij dus niet. Ik was in de veronderstelling dat het door mijn aanleg kwam, niet dus

Verhoogd cholesterol

Na een jaarlijkse controle bij de doktersassistente bleek Margret (55 jaar) een verhoogd cholesterol te hebben. Daarom trok ik in mei bij Louise aan de bel voor de spreekwoordelijke “schop onder mijn kont” want die kilo’s moesten er weer af en ik wilde geen jojo worden. Met gewichtsverlies

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet Lydia is 36, moeder van 3 dochters en draait alleen maar nachtdiensten in de zorg. Met de jaren zag ze het getal op de weegschaal stijgen. Van haar moeder...

Diëtistepraktijk Louise Groot
Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3, 1648 JM, De Goorn

KvK: 58766286
AGB-code praktijk: 2451818

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
van 8:00 tot 17:30
Vrijdag gesloten

14 + 10 =