Marathon

Als allround sporter en vader van 3 kids vraagt Casper Koopmans veel van zijn lichaam. Niets is hem te gek: triatlons, wakeboarden, kitesurfen, mountainbiken, skiën, snowboarden, crossfit, duiken… en het lopen van een hele marathon stond ook hoog op zijn bucketlist. Als masseur en sporter weet hij hoe belangrijk het is om zijn lichaam goed te verzorgen. In aanloop naar de marathon regelde hij dan ook zijn voeding tot in de puntjes. Hier zijn verhaal over  het lopen van dé magische afstand; 42.195meter….

Een val op mijn werk in 2013 gooide roet in het eten van dat triatlonseizoen. In dat najaar begon ik weer met het opbouwen van conditie. Met als doel de halve marathon van Egmond en de 30 km van Schoorl. Helaas speelde vervolgens mijn kuitbeen op en ik kreeg last van mijn knie. Zat maar een ding op… rust!

Na een periode van ontzien, fysio, massage, veel fietsen en zwemmen kwam ik er gelukkig weer bovenop. Mijn eerste loop was de Wieringermeertrail. Daarna volgde een opbouw in afstand bij triatlons. Een achtste, kwart, olympische kwart en als piek de ½ triatlon van Klazienaveen.

Ik had een deal gesloten met mijn trainingsmaatje. Wanneer ik van deze halve triatlon goed zou herstellen, zou ik samen met haar doorpakken naar de hele marathon van Amsterdam. Als je A zegt, moet je ook B moet zeggen… en heb ik mezelf ingeschreven voor mijn debuut op de marathon. Fanatiek als ik ben, heb ik samen met Erik-Jan Spijkerman een versneld trainingsschema opgezet om zo mijn doel van 3.30 uur te kunnen halen.

Louise, die ik al eigenlijk een jaar of 4/5 ken van trainingen van triatlonvereniging Hollandia, heeft me precies op het juiste moment weten te triggeren om langs te komen bij haar in de praktijk. Niet perse om te af vallen, dat is wat de meeste mensen zullen denken wanneer je verteld dat je naar een diëtist gaat. Maar voor voedingsbegeleiding en een persoonlijk voedingsschema. Om zo mijn voeding voor, tijdens en na trainingen te optimaliseren en natuurlijk top te presteren tijdens de marathon zelf.

Na een persoonlijke analyse bleek dat ik al goed op weg was, maar dat er zeker nog wat ruimte voor verbetering mogelijk was. Zeker op het gebied van voeding tijdens wedstrijden. Louise heeft voor mij een gericht voedingsschema uitgerekend en opgezet. Dit heb ik goed getest tijdens trainingen en wedstrijden naar de marathon toe. De opbouw qua voeding en training verliepen goed samen. En ik stond soms versteld van de resultaten. Dit ligt dus niet alleen aan de fysieke trainingen. Voor mij ook een bevestiging dat ik aan het juiste adres was.

Ik kan wel zeggen dat dit een zeer geslaagde periode is geweest voor mij. Gelukkig heb ik het gevoel van ‘de man met de hamer’ nooit gehad tijdens de marathon. Onderweg heb ik velen zien instorten en sneuvelen. Zelf had ik totaal geen last van kramp of maag-darmklachten. Eerder een gevoel van vertrouwen!

Door de optimale voorbereiding, juiste voeding en natuurlijk ook een goeie dag had ik een heerlijk euforisch gevoel. Verbeterde looptijden in de lange duurlopen, een PR op de 10 km een week voor de marathon en een wereldse finish tijd van 3:19:42 uur tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Dit was maar liefst 10 minuten sneller dan mijn doel!

Ik raad dan ook iedereen aan die iets dergelijks van plan is op sportief gebied of voor daily life, contact te zoeken met Louise. Om zo op een verantwoorde en onderbouwde manier je eigen doel te kunnen bereiken. Succes!!

…en Louise, onwijs bedankt!

Grtz Casper Koopmans

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

14 + 13 =