Ironman west-Friesland

Groot in de Praktijk is gespecialiseerd in het begeleiden van duursporters. Er werden veel atleten begeleid voorafgaand aan de  afgelopen edities van de Ironman in Hoorn. Zo ook Mieke. Fantastisch hoe zij zich inschreef voor een ogenschijnlijk onhaalbaar doel en dit zo heeft volbracht!

Onhaalbaar doel

Toen ik me op mijn 48ste als langzame hardloper inschreef voor de Iron Man 5i50 van West Friesland leek dat een soort onhaalbaar doel. Dus leek het me verstandig me ook te laten begeleiden qua voeding.  4 kilo lichter met fietsen en hardlopen zou me goed uitkomen. Ook wist ik niets van voeding voor, tijdens of na een training of voorafgaand aan een race. En ik wilde dat het in ieder geval niet mis zou gaan op ‘leeg zijn’.

Adviezen

In 3 sessies over 4 maanden van training heeft Louise me super begeleid. Niet alleen kent zij de duursport zelf ook goed, ze komt ook met adviezen die ik als moeder van 2 met 6x trainen in de week goed kan volhouden. Geen ingewikkelde maaltijd preppen, gewoon goed bijhouden wat je eet en kijken waar bij jou iets bij of af moet. En ik leerde dat een krentenbol een fantastische pre-start snack kan zijn.

Meer eten maar minder ongezond
Grootste omschakeling was dat ik meer ging eten, grotere porties bij elke maaltijd. Daardoor minder (slechte) dingen tussendoor. Ook gericht eten en drinken voor en na een training. Ik zweet weinig en bleek daardoor ook andere hoeveelheden vocht nodig te hebben. Zo wordt haar advies helemaal op maat voor jou afgesteld. Daardoor wist ik vóór de 3 oefenraces al precies wat ik hoe laat of na hoe lang moest eten en drinken en wanneer ik een gelletje moest nemen om het goed vol te houden. Super fijn!

Zelfvertrouwen

Ook toen ik beetje nerveus werd van atleten om me heen die vertelden dat ze extra Magnesium of Creatine namen kon Louise me laten zien in mijn eet-app dat ik van alles al genoeg binnen kreeg. Dat stelde me gerust. Dus zonder al te grote aanpassingen (hier een glas melk meer, noten, wat extra zomerfruit) was ik helemaal voorbereid bij de start en wist ik ook tijdens de Iron Man mijn energielevel goed vol te houden. Dat gaf veel zelfvertrouwen vóór de start en veel houvast tijdens de race.  Ik heb het laatste onderdeel (10km hardlopen) nog met energie en een glimlach gedaan en kwam blij (en ruim binnen de tijd) over de finish, precies zoals ik het had gehoopt!

Mijn advies aan jou

Verspil geen tijd aan zelf het wiel uitvinden of tips van anderen te lezen op internet, jij bent niet die persoon. Ondanks toptraining kan het op voeding (te veel of te weinig) mis gaan tijdens je prestatie en dat wil je echt niet. Mijn tip voor als je echt een langere prestatie wilt neerzetten is om jezelf een plezier te doen en een keer samen met een professional naar je voeding te gaan kijken en erachter te komen wat voor jou werkt. Haar heldere uitleg heeft ervoor gezorgd dat ik nu zelf ook beter begrijp hoe dingen werken.

Groetjes Mieke

 

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

8 + 5 =