Afvallen voor prestatie

Twee jaar geleden belde Tim op. Hij wilde fitter worden om een mountainbiketocht dwars door Marokko te kunnen rijden. Afvallen en conditie opbouwen gaan niet over een nacht ijs. Hij nam er de tijd voor. Geen crashdieet maar op een gezonde, verantwoordde manier zijn levensstijl aanpassen en structureel trainen. En met succes. Lees hier zijn verhaal!

”Drie jaar geleden ben ik met veel plezier begonnen met mountainbiken. Ik vond mezelf prima in mijn vel zitten, maar wat extra beweging kon zeker geen kwaad.

Roc du Maroc
Vlak voordat ik was gaan fietsen was ik drie weken op vakantie geweest in Afrika, waar ik ook in mijn jeugd een aantal jaren heb gewoond. Iemand voeg mij of ik wel eens had nagedacht om een tocht in Afrika te gaan fietsen. Dat had ik niet, maar die middag ben ik uitvoerig op internet gaan speuren. Ik werd erg enthousiast van een aantal tochten en heb uiteindelijk voor RocDuMaroc gekozen.

Minder kilo’s
Om deze monstertocht van 600 kilometer en 8.000 hoogte meters te kunnen volbrengen, moest er lichamelijk en conditioneel nog wel het een en ander gebeuren. Met wat minder kilo’s zou dat makkelijker gaan….
Gezien mijn leeftijd (45) leek het mij verstandig om eerst een sportmedische keuring te ondergaan, dat werd een nulmeting. Ook ben ik – naast mijn wekelijkse mountainbike lessen, gaan strandfietsen om aan mijn duurvermogen te werken.

Wijntje en 20 kilo minder
Ook qua voedingsgewoonten en leefstijl moest er iets veranderen wist ik. Hiervoor heb ik contact gezocht met Louise. Met een aantal aanpassingen in mijn voedingspatroon en het afbouwen van mijn toenmalige hobby, wijn drinken, ben ik 20 kilo afgevallen!
Voedingsadviezen gericht op afvallen werden omgezet in sportspecifieke voedingsadviezen. Door al deze aanpassingen is het me begin oktober 2017 gelukt de RocDuMaroc uit te fietsen. De adviezen van Louise en de algehele verbetering van mijn conditie hebben er voor gezorgd dat ik tijdens de tocht – in plaats van alleen maar af te moeten zien – écht kon genieten van de ervaring en de indrukwekkende landschappen.

Tim van Dam

Ironman West-Friesland

Ironman west-Friesland Groot in de Praktijk is gespecialiseerd in het begeleiden van duursporters. Er werden veel atleten begeleid voorafgaand aan de  afgelopen edities van de...

Openwaterzwemmen

Nadat ik tijdens een 10km wedstrijd na 7km geparkeerd stond, heb ik contact opgenomen met Louise. Zij heeft mij heel duidelijk uitgelegd welke type voeding ik het beste kon gebruiken om gedurende de hele inspanning energie te houden met als doel podium te zwemmen in Parijs.

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Hardlopen darmklachten

Hardlopen en darmklachten – Barbara is een 39 jarige sportieve vrouw. Sinds 5 jaar loopt ze hard. Begin januari mailde ze omdat ze tijdens het hardlopen last had van darmkrampen. Tijdens een duurloop van zo’n 15 kilometer moest ze meerdere sanitaire stops inlassen. Best lastig dus daar wilde ze graag vanaf.

Tijdrijden

John Veerman uit Volendam staat bekend als tempobeul in de tijdritwereld maar dat harde fietsen kon hij niet van de een op de andere dag. Zijn voorliefde voor tijdrijden begon met het ‘stofvrij maken” van zijn fiets nadat hij vaststelde dat zijn conditie slecht was en hij ruim 20 kilo te zwaar was. Lees hier hoe hij zoveel afviel en hoe het nu gaat.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

6 + 10 =