Afvallen voor prestatie

Twee jaar geleden belde Tim op. Hij wilde fitter worden om een mountainbiketocht dwars door Marocco te kunnen rijden. Afvallen en conditie opbouwen gaan niet over een nacht ijs. Hij nam er de tijd voor. Geen crashdieet maar op een gezonde, verantwoordde manier zijn levensstijl aanpassen en structureel trainen. En met succes. Lees hier zijn verhaal!

” Drie jaar geleden ben ik met veel plezier begonnen met mountainbiken. Ik vond mezelf prima in mijn vel zitten, maar wat extra beweging kon zeker geen kwaad.

Roc du Maroc
Vlak voordat ik was gaan fietsen was ik drie weken op vakantie geweest in Afrika, waar ik ook in mijn jeugd een aantal jaren heb gewoond. Iemand voeg mij of ik wel eens had nagedacht om een tocht in Afrika te gaan fietsen. Dat had ik niet, maar die middag ben ik uitvoerig op internet gaan speuren. Ik werd erg enthousiast van een aantal tochten en heb uiteindelijk voor RocDuMaroc gekozen.

Minder kilo’s
Om deze monstertocht van 600 kilometer en 8.000 hoogte meters te kunnen volbrengen, moest er lichamelijk en conditioneel nog wel het een en ander gebeuren. Met wat minder kilo’s zou dat makkelijker gaan….
Gezien mijn leeftijd (45) leek het mij verstandig om eerst een sportmedische keuring te ondergaan, dat werd een nulmeting. Ook ben ik – naast mijn wekelijkse mountainbike lessen, gaan strandfietsen om aan mijn duurvermogen te werken.

Wijntje en 20 kilo minder
Ook qua voedingsgewoonten en leefstijl moest er iets veranderen wist ik. Hiervoor heb ik contact gezocht met Louise. Met een aantal aanpassingen in mijn voedingspatroon en het afbouwen van mijn toenmalige hobby; wijn drinken, ben ik 20 kilo afgevallen!
Voedingsadviezen gericht op afvallen werden omgezet in sportspecifieke voedingsadviezen. Door al deze aanpassingen is het me begin oktober 2017 gelukt de RocDuMaroc uit te fietsen. De adviezen van Louise en de algehele verbetering van mijn conditie hebben er voor gezorgd dat ik tijdens de tocht – in plaats van alleen maar af te moeten zien – écht kon genieten van de ervaring en de indrukwekkende landschappen.

Tim van Dam

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag

Zwangerschapskilo’s

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschapskilo’s

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Diëtistepraktijk Louise Groot
Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3, 1648 JM, De Goorn

KvK: 58766286
AGB-code praktijk: 2451818

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
van 8:00 tot 17:30
Vrijdag gesloten

8 + 13 =