Rosa

Rosa is 12 jaar en de afgelopen jaren maar liefst 10 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid met de Lekker Pûh!!! methode.  “Lekker Pûh!!! heeft mij fit en trots gemaakt”. Ze is veel zelfverzekerder en wil graag andere kinderen tips geven en vertellen hoe zij het heeft gedaan.

krantenartikel

Twee jaar geleden zag mijn moeder een advertentie in de krant over het programma ‘Lekker Pûh!!!’ Toen ze verder ging kijken op de website van Louise van Lekker Pûh, werd ze enthousiast en hebben we een eerste afspraak gemaakt. Dat was best spannend en eigenlijk wilde ik niet zo graag omdat ik bang was dat ik dan niks meer mocht eten en zeker niks lekkers meer mocht.

Eerste afspraak

Maar het was juist leuk bij Louise. We gingen praten over wat ik lekker vond en ze deed een leuk spel waar je in gedachten langs allemaal lekkere dingen loopt en toen gingen we tv-en (visualiseren) over de beste manier hoe je daar dan mee om kunt gaat. Bij iedere afspraak leerde ik weer wat nieuws en kreeg ik een leuke opdracht of goed advies mee om mee aan de slag te gaan.

Suikerklontjes

Ik zag bijvoorbeeld op een bord aan de wand dat  in een pakje sap maar liefst 5 suikerklontjes zaten. Daar schrok ik van want die nam ik best vaak mee. Toen ik dat wist ging ik water drinken. En dat gold ook voor koekjes en snoepjes. Binnen een paar weken was ik 2 kilo kwijt.

“Maak het leuk!”

Mijn moeder maakt tegenwoordig voor de pauze op school een hele lekkere salade en ’s-Middags uit school als ik honger heb, neem ik een (leuk) bakje frambozen of wat noten (handje vol! zegt Louise) want dat vult. En een chocolaatje of koekje mag af en toe ook. Het is belangrijk dat je eten leuk maakt. Dat kun je doen door het in een mooi bakje te doen, je drinken met een leuk rietje te drinken of je te laten verrassen door je moeder met een salade tussen de middag. Ik weet vooraf nooit wat mama in mijn bakje heeft gedaan!

Pannen

Tegenwoordig zetten we de pannen niet meer op tafel, maar scheppen we in de keuken een bord op. Mama kookt soms zo lekker dat ik eerst nog wel eens stiekem uit de pan ging pikken, nu kan ik veel beter ‘mijn stop-knop’ gebruiken. Ook maak ik zelf ijsjes van fruitwater.

Minder vaak naar Louise

Ik kom nog steeds bij Louise, maar minder vaak omdat het zo goed gaat. We kletsen dan altijd weer gezellig en ik wil altijd weer op de weegschaal om alles te meten. Het is dan heel leuk om te zien dat ik telkens weer een stukje dichter bij mijn ideale gewicht kom. Dat zet Louise dan weer in een grafiek en zie je heel goed hoe het gaat.

Mijn tip

We hebben inmiddels een hele leuke jonge hond en ik wandel en speel heel veel met de hond. Dat is ook een tip: vraag aan je ouders een hond of ga lekker zwemmen of fietsen. Want bewegen is heel goed voor je.

Ik wil tegen andere kinderen die twijfelen zeggen dat ze echt naar Louise toe te gaan en aan Lekker Puh! mee moeten doen. Zij is zo enthousiast en helpt je daardoor enorm. Het is ook echt geen dieet en niet zo dat je niets meer mag. Je moet er wel de tijd voor nemen. Het gaat niet in 1 keer en niet vanzelf, maar alle beetjes helpen en dan kun je het ook volhouden.

Zelf heb ik inmiddels leuke en strakke kleding en voel me heel erg fit en ben trots op mezelf. Maar 1 ding blijft!  Iedere zaterdag om de 14 dagen eten we als beloning een heerlijke tompouce van de bakker.

Veel succes allemaal!

Liefs Rosa

 

Louis

Louis was als vijf jarige (inmiddels zes jaar) een van de jongste kinderen in het Lekker Pûh!!! Traject. Inmiddels zijn we een jaar verder een heeft hij door zijn lieve, slimme en nieuwsgierige karakter op deze jonge leeftijd al een topprestatie geleverd.  Spelenderwijs kreeg hij meer kennis over voeding en is hij gegroeid naar zijn gezonde gewicht!

Femke

Kijk Femke eens stralen in haar mooie nieuwe kleding!  Deze leuke meid die van buitenspelen, ballet en schaatsen houdt is in een half jaar maar liefst 9 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Het grappige is dat ze nu maatjes kleiner koopt en deze zelfs nog wat los zitten.

Isabella

Isabella heeft het Lekker Puh traject bij Groot in de Praktijk gevolgd. Als jong meisje was ze al eens eerder naar een diëtist geweest om af te vallen. Daar vond ze echter niet echt haar draai. Ze moest calorieën tellen en wanneer ze dan iets teveel had gegeten moest ze dat in de dagen daarna compenseren.

Door een moeder

De stap om een diëtist te gaan kan soms best groot zijn. Hoe vertel je dit bijvoorbeeld je kind zonder hem/ haar te kwetsen? Je bent zeker niet de enige liefdevolle en bezorgde ouder! Lees hier de brief van Sandra, moeder van Julia, die hier ook mee zat.

Amber

Amber (10jaar) is de afgelopen tijd maar behulp van de Lekker Pûh!!! methode liefst 5 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Ze heeft nog nooit zo lekker in haar vel gezeten. Ze straalt, is veel zelfverzekerder en past haar kleren weer! Daarbij is ze veel sportiever. Ze zit op judo en blijkt echt talent te hebben!

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

8 + 9 =