Openwaterzwemmen

Zwemmend het IJsselmeer oversteken. Zou ze het wel redden? Gerda had er eerlijk gezegd een beetje een hard hoofd in toen ze de eerste keer op de boot van Medemblik naar Stavoren voer om daar te starten. “Varend waren die 22 kilometers al een heel end, laat staan zwemmend”.

Gerda (45jaar) ziet zichzelf naast moeder en ondernemer als ‘ een gewone recreant’ want voordat ze aan dit avontuur begon heeft ze eigenlijk nooit extreem gesport. Als tiener had ze zichzelf de borstcrawl aangeleerd en blonk daar naar eigen zeggen nog steeds niet echt in uit. In de winter zwom ze baantjes in De Waterhoorn, en zomers in het IJsselmeer. Langzaam ontstond het stoute idee om de meters uit te breiden en ervoor te gaan. Als bourgondiër vroeg ze zich wel af wat ze nou moest gaan eten en drinken onderweg. Daarvoor klopte ze bij Groot in de Praktijk aan. Hier haar verhaal:

Het plan

“Na een uitgebreide uitleg van Louise over wat je nodig hebt tijdens dit soort sportinspanningen en wat je het beste kunt verdragen zijn we samen gaan kijken wat voor mij het meest geschikt was. Dit hebben we vervolgens getest in lange trainingen voorafgaand aan de oversteek. Zo konden we eventueel bijstellen wanneer mijn lichaam er niet goed op reageerde of het mij tegen zou staan.

Geen misselijkheid

Toegegeven, lekker is anders bij sportvoeding en goedkoop is het ook al niet maar dit is echt van ondergeschikt belang als je zoiets wilt doen. Want hierdoor heb ik zonder klachten als kramp of misselijkheid en met voldoende energie tot het einde de tocht volbracht. Ik heb van iedere slag genoten.

Op naar het nk

En de grap is, toen ik na ruim 7 uur in Medemblik de kade op klom was kroegbaas Jack Brakeboer (grondlegger en groot animator van de IJsselmeeroversteek) zo enthousiast dat hij een inschrijving regelde voor de maand later tijdens het NK over dat parcours en alsof dat nog niet genoeg was zwom ik een maand later met een zwemvriend Marcel Bark voor de derde keer het meer over.  Wie had dat ooit gedacht.

Mijn advies aan anderen

Omdat ik ervaren heb hoe belangrijk goed sportvoedingsadvies is, adviseer ik tegenwoordig ook andere sporters die een soortgelijke sportprestatie willen neerzetten, om even een afspraak te maken.”

Gerda

 

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

13 + 10 =