Openwaterzwemmen

Zwemmend het IJsselmeer oversteken. Zou ze het wel redden? Gerda had er eerlijk gezegd een beetje een hard hoofd in toen ze de eerste keer op de boot van Medemblik naar Stavoren voer om daar te starten. “Varend waren die 22 kilometers al een heel end, laat staan zwemmend”.

Gerda (45jaar) ziet zichzelf naast moeder en ondernemer als ‘ een gewone recreant’ want voordat ze aan dit avontuur begon heeft ze eigenlijk nooit extreem gesport. Als tiener had ze zichzelf de borstcrawl aangeleerd en blonk daar naar eigen zeggen nog steeds niet echt in uit. In de winter zwom ze baantjes in De Waterhoorn, en zomers in het IJsselmeer. Langzaam ontstond het stoute idee om de meters uit te breiden en ervoor te gaan. Als bourgondiër vroeg ze zich wel af wat ze nou moest gaan eten en drinken onderweg. Daarvoor klopte ze bij Groot in de Praktijk aan. Hier haar verhaal:

Het plan

“Na een uitgebreide uitleg van Louise over wat je nodig hebt tijdens dit soort sportinspanningen en wat je het beste kunt verdragen zijn we samen gaan kijken wat voor mij het meest geschikt was. Dit hebben we vervolgens getest in lange trainingen voorafgaand aan de oversteek. Zo konden we eventueel bijstellen wanneer mijn lichaam er niet goed op reageerde of het mij tegen zou staan.

Geen misselijkheid

Toegegeven, lekker is anders bij sportvoeding en goedkoop is het ook al niet maar dit is echt van ondergeschikt belang als je zoiets wilt doen. Want hierdoor heb ik zonder klachten als kramp of misselijkheid en met voldoende energie tot het einde de tocht volbracht. Ik heb van iedere slag genoten.

Op naar het nk

En de grap is, toen ik na ruim 7 uur in Medemblik de kade op klom was kroegbaas Jack Brakeboer (grondlegger en groot animator van de IJsselmeeroversteek) zo enthousiast dat hij een inschrijving regelde voor de maand later tijdens het NK over dat parcours en alsof dat nog niet genoeg was zwom ik een maand later met een zwemvriend Marcel Bark voor de derde keer het meer over.  Wie had dat ooit gedacht.

Mijn advies aan anderen

Omdat ik ervaren heb hoe belangrijk goed sportvoedingsadvies is, adviseer ik tegenwoordig ook andere sporters die een soortgelijke sportprestatie willen neerzetten, om even een afspraak te maken.”

Gerda

 

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag

Zwangerschapskilo’s

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschapskilo’s

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Lastige vijf kilo

“Al jaren wilde ik zo graag vijf kilo afvallen. In mijn omgeving leek het iedereen te lukken. Behalve mij… terwijl ik zo op mijn voeding lette. Ik dacht echt wel te weten waar veel calorieën in zaten en wat betere keuzes waren. Toch lukte het mij dus niet. Ik was in de veronderstelling dat het door mijn aanleg kwam, niet dus

Verhoogd cholesterol

Na een jaarlijkse controle bij de doktersassistente bleek Margret (55 jaar) een verhoogd cholesterol te hebben. Daarom trok ik in mei bij Louise aan de bel voor de spreekwoordelijke “schop onder mijn kont” want die kilo’s moesten er weer af en ik wilde geen jojo worden. Met gewichtsverlies

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet Lydia is 36, moeder van 3 dochters en draait alleen maar nachtdiensten in de zorg. Met de jaren zag ze het getal op de weegschaal stijgen. Van haar moeder...

Diëtistepraktijk Louise Groot
Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3, 1648 JM, De Goorn

KvK: 58766286
AGB-code praktijk: 2451818

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
van 8:00 tot 17:30
Vrijdag gesloten

12 + 14 =