Openwaterzwemmen

Zwemmend het IJsselmeer oversteken. Zou ze het wel redden? Gerda had er eerlijk gezegd een beetje een hard hoofd in toen ze de eerste keer op de boot van Medemblik naar Stavoren voer om daar te starten. “Varend waren die 22 kilometers al een heel end, laat staan zwemmend”.

Gerda (45jaar) ziet zichzelf naast moeder en ondernemer als ‘ een gewone recreant’ want voordat ze aan dit avontuur begon heeft ze eigenlijk nooit extreem gesport. Als tiener had ze zichzelf de borstcrawl aangeleerd en blonk daar naar eigen zeggen nog steeds niet echt in uit. In de winter zwom ze baantjes in De Waterhoorn, en zomers in het IJsselmeer. Langzaam ontstond het stoute idee om de meters uit te breiden en ervoor te gaan. Als bourgondiër vroeg ze zich wel af wat ze nou moest gaan eten en drinken onderweg. Daarvoor klopte ze bij Groot in de Praktijk aan. Hier haar verhaal:

Het plan

“Na een uitgebreide uitleg van Louise over wat je nodig hebt tijdens dit soort sportinspanningen en wat je het beste kunt verdragen zijn we samen gaan kijken wat voor mij het meest geschikt was. Dit hebben we vervolgens getest in lange trainingen voorafgaand aan de oversteek. Zo konden we eventueel bijstellen wanneer mijn lichaam er niet goed op reageerde of het mij tegen zou staan.

Geen misselijkheid

Toegegeven, lekker is anders bij sportvoeding en goedkoop is het ook al niet maar dit is echt van ondergeschikt belang als je zoiets wilt doen. Want hierdoor heb ik zonder klachten als kramp of misselijkheid en met voldoende energie tot het einde de tocht volbracht. Ik heb van iedere slag genoten.

Op naar het nk

En de grap is, toen ik na ruim 7 uur in Medemblik de kade op klom was kroegbaas Jack Brakeboer (grondlegger en groot animator van de IJsselmeeroversteek) zo enthousiast dat hij een inschrijving regelde voor de maand later tijdens het NK over dat parcours en alsof dat nog niet genoeg was zwom ik een maand later met een zwemvriend Marcel Bark voor de derde keer het meer over.  Wie had dat ooit gedacht.

Mijn advies aan anderen

Omdat ik ervaren heb hoe belangrijk goed sportvoedingsadvies is, adviseer ik tegenwoordig ook andere sporters die een soortgelijke sportprestatie willen neerzetten, om even een afspraak te maken.”

Gerda

 

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Zwangerschap

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren. Daarom belde ze op om een afspraak.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid. Dus maakte ik een afspraak.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschap

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise: dinsdag en donderdag 08:00-17:30
Iris: maandag en woensdag 08:30-18:00

Gezondheidscentrum De Kerk
Spierdijkerweg 106, 1641 LW, Spierdijk

Louise: woensdag 08:00-17:30u

10 + 5 =