menno

Menno is een lieve en sportieve jongen van 10 jaar. Vorig jaar was het zwembad en het strand een beetje een struggle voor hem. Want hoewel hij 3 keer per week sportte baalde hij toch best van zijn ‘zwembandje’ en buikje. Hij hield daardoor liever zijn T-shirt aan of een handdoek om zijn lijf.

Dit wilde hij veranderen dus ging Menno met de Lekker Pûh!!! methode van start. De grootste uitdaging was voor hem de portiecontrole. Hij is een lekkere en goede eter maar die ‘stop-ik-heb-genoeg-gegeten-knop’… die was uitgeschakeld.

Twee weken na de eerste afspraak kwam hij al glunderend binnen. Het ging super goed, hij had geen honger en voelde al dat zijn buikje minder werd en dat klopte ook. Hij was maar liefst 2 kilo naar zijn gezonde gewicht gegroeid! Alleen was hij vergeten dat hij ook koek en snoepmomenten in mocht zetten, gelukkig voor hem kwamen we daar snel achter.

Menno is inmiddels ruim 6 kilo naar zijn gezonde gewicht gegroeid en heeft hiermee een gezond gewicht bereikt. Zijn trainer zei afgelopen week dat Menno veel sneller is geworden.

Af en toe is het best lastig. Verjaardagen blijven een uitdaging evenals feestdagen maar ook de voetbal. Jongens om hem heen bestellen na de wedstrijd patat, frikadellen, zakjes snoep en AA-tjes. Menno laat dat daar staan en kiest zijn eigen snoepmomenten.

Toch zou het volgens hem een stuk makkelijker zijn wanneer de voetbalkantine wat gezonder zou zijn. Een kleine verandering als een tosti van volkorenbrood met een enkele plak kaas zou toch mogelijk moeten zijn?

Onlangs heeft hij met vrienden gezwommen in het Tikibad. Dit keer dus zonder zichzelf te bedekken met een t-shirt.

Menno ik vind je een mega topper!

Heeft uw kind ook een buikje en zit dat hem/haar in de weg? Bel dan gerust even voor meer informatie over de Lekker Pûh methode!!!
Samen komen we er echt wel uit!

Louis

Louis was als vijf jarige (inmiddels zes jaar) een van de jongste kinderen in het Lekker Pûh!!! Traject. Inmiddels zijn we een jaar verder een heeft hij door zijn lieve, slimme en nieuwsgierige karakter op deze jonge leeftijd al een topprestatie geleverd.  Spelenderwijs kreeg hij meer kennis over voeding en is hij gegroeid naar zijn gezonde gewicht!

Femke

Kijk Femke eens stralen in haar mooie nieuwe kleding!  Deze leuke meid die van buitenspelen, ballet en schaatsen houdt is in een half jaar maar liefst 9 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Het grappige is dat ze nu maatjes kleiner koopt en deze zelfs nog wat los zitten.

Isabella

Isabella heeft het Lekker Puh traject bij Groot in de Praktijk gevolgd. Als jong meisje was ze al eens eerder naar een diëtist geweest om af te vallen. Daar vond ze echter niet echt haar draai. Ze moest calorieën tellen en wanneer ze dan iets teveel had gegeten moest ze dat in de dagen daarna compenseren.

Door een moeder

De stap om een diëtist te gaan kan soms best groot zijn. Hoe vertel je dit bijvoorbeeld je kind zonder hem/ haar te kwetsen? Je bent zeker niet de enige liefdevolle en bezorgde ouder! Lees hier de brief van Sandra, moeder van Julia, die hier ook mee zat.

Rosa

Rosa is 12 jaar en de afgelopen jaren maar liefst 10 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid met de Lekker Pûh!!! methode. “Lekker Puh heeft mij fit en trots gemaakt”. Ze is veel zelfverzekerder en wil graag andere kinderen tips geven en vertellen hoe zij het heeft gedaan.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

7 + 6 =