Isabella

 

Isabella heeft het Lekker Puh traject bij Groot in de Praktijk gevolgd. Als jong meisje was ze al eens eerder naar een diëtist geweest om af te vallen. Daar vond ze echter niet echt haar draai. Ze moest calorieën tellen en wanneer ze dan iets teveel had gegeten moest ze dat in de dagen daarna compenseren. Het was een erg belerende manier en dat wilde ze niet. De positieve manier van Lekker Puh leek haar fijner. Inmiddels weet ze dat wel zeker! Lees hier haar verhaal:

Verleidingen

“Mijn moeder vertelde me over de Lekker Puh methode en zei dat dit geen dieet was maar dat je met deze methode wel leert wat gezond eten is en je keuzes leert maken in lastige situaties. Het was niet altijd even makkelijk om het vol te houden. Waar ik voornamelijk tegen aan liep, was dat ik een enorme lekkerbek ben en dat ik ook moeilijk nee kan zeggen tegen dingen. Er is ook zoveel lekkers: op school, thuis, bij vriendinnen, overal zijn verleidingen! Maar na veel tijd en geduld heb ik geleerd om gezondere keuzes te maken.

Simpele dingen

Ik ben naar mijn gezonde gewicht gegroeid door het maken van allemaal kleine aanpassingen in mijn eetpatroon. Het zijn hele simpele dingen zoals het verdunnen van mijn beleg op brood en het vervangen van sap naar water. Ik maak nu keuzes. Als ik bijvoorbeeld iets lekkers als een cakeje eet is dat prima, maar dan ga ik daarnaast niet ook nog iets anders ongezonds nemen.
Ook heb ik geleerd om mijn ‘stopknop’ te laten werken. Ik eet nu niet meer aan een stuk ongeremd door maar heb geleerd om beter naar mijn honger- en verzadigingsgevoel te luisteren en te stoppen wanneer het genoeg is.

Visualiseren

Het “tv-en” is ook een echt uitvinding geweest! Voorafgaand aan een feestje bedenk ik me nu wat daar waarschijnlijk allemaal wordt aangeboden en maak ik keuzes in wat ik wel en niet neem. Ik besluit meestal te gaan voor een lekker stuk taart en stop me vervolgens niet meer vol met allemaal blokjes kaas en plakjes leverworst. Dat deed ik namelijk hiervoor wel als ik er niet over nadacht.

10 kilo afgevallen

Het resultaat mag er zijn, ik ben nu 10 kg afgevallen. Ik zit nu veel lekkerder in m’n vel en ik voel mij ook veel gezonder. Het mooiste van alles is nog dat ik niet meer na hoef te denken over wat ik wel en niet mag/wil eten. Het gaat inmiddels allemaal vanzelf. De gezonde gewoontes zijn langzamerhand routine geworden. Het hele proces naar mijn gezonde gewicht duurde even, maar dan heb je ook wat! En… het was en voelde echt niet als een dieet.

Groetjes Isabella”

Heb jij of je kind ook een buikje? Zit dit in de weg? Bel dan vrijblijvend om te horen of deze methode ook bij jullie past. Samen komen we er echt wel uit!

Louis

Louis was als vijf jarige (inmiddels zes jaar) een van de jongste kinderen in het Lekker Pûh!!! Traject. Inmiddels zijn we een jaar verder een heeft hij door zijn lieve, slimme en nieuwsgierige karakter op deze jonge leeftijd al een topprestatie geleverd.  Spelenderwijs kreeg hij meer kennis over voeding en is hij gegroeid naar zijn gezonde gewicht!

Femke

Kijk Femke eens stralen in haar mooie nieuwe kleding!  Deze leuke meid die van buitenspelen, ballet en schaatsen houdt is in een half jaar maar liefst 9 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Het grappige is dat ze nu maatjes kleiner koopt en deze zelfs nog wat los zitten.

Door een moeder

De stap om een diëtist te gaan kan soms best groot zijn. Hoe vertel je dit bijvoorbeeld je kind zonder hem/ haar te kwetsen? Je bent zeker niet de enige liefdevolle en bezorgde ouder! Lees hier de brief van Sandra, moeder van Julia, die hier ook mee zat.

Rosa

Rosa is 12 jaar en de afgelopen jaren maar liefst 10 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid met de Lekker Pûh!!! methode. “Lekker Puh heeft mij fit en trots gemaakt”. Ze is veel zelfverzekerder en wil graag andere kinderen tips geven en vertellen hoe zij het heeft gedaan.

Amber

Amber (10jaar) is de afgelopen tijd maar behulp van de Lekker Pûh!!! methode liefst 5 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Ze heeft nog nooit zo lekker in haar vel gezeten. Ze straalt, is veel zelfverzekerder en past haar kleren weer! Daarbij is ze veel sportiever. Ze zit op judo en blijkt echt talent te hebben!

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

15 + 15 =