Femke 

Kijk Femke eens stralen in haar mooie nieuwe kleding!  Deze leuke meid die van buitenspelen, ballet en schaatsen houdt is in een half jaar maar liefst 9 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Het grappige is dat ze nu maatjes kleiner koopt en deze zelfs nog wat los zitten.

Verschil binnen het gezin

Femke is thuis de jongste van het gezin en zat al sinds haar babyjaren bovenaan de groeicurve. Haar oudere zus daarentegen heeft ondergewicht en liep daarvoor ook bij een diëtist. Soms was dit best lastig voor hun ouders, twee meiden die hierin zo verschillen. Wat is dan het beste? De mama van Femke kreeg elders te horen dat Femke niet teveel maar eerder te kort zou eten. Toch bleef ze aankomen en schakelde haar moeder Lekker Puh in. Hier Femkes verhaal.

Digitaal begin

“De eerste keer dat we een Lekker Puh afspraak hadden vond ik dat best spannend. Het was via de telefoon want door het Coronavirus konden we niet naar de praktijk komen. Toch vonden we het heel leuk om elkaar zo te ontmoeten.

Gezond eten met lekkere momenten

Louise vertelde ons dat ik eigenlijk al best heel gezond at. Wel lag ze aan mama uit dat wanneer ik andere producten zou kiezen, ik nog gezonder zou eten. Ik ging ook aan de slag met mijn grote koek-en snoepmoment en mocht ook elke week een kleine koek- en snoepmoment, een prikkermoment en p-dag. Ik vond het heel leuk dat ik een saté prikker mocht maken met allemaal lekkere dingetjes erop. De eerste keer dat ik die maakte deed ik dat samen met een vriendinnetje. Hiervan had ik ook een leuke foto gestuurd naar Louise. Ze vond mijn prikker heel mooi en er lekker uitzien! Op de p-dag mag ik pizza, pasta, pannenkoeken, patat of poffertjes. Dat vind ik erg lekker. 

Zelfs met riem zakken mijn broeken af

Het lukt me nu steeds beter om mijn stop-knop te gebruiken. Want eigenlijk lust ik alles en dan moet ik af en toe goed naar mijn buik luisteren of ik genoeg heb gehad. Sinds ik zoveel ben afgevallen ben ik het meest blij met mijn buik. Hij is nu veel dunner dan hij was waardoor nu mijn broeken te wijd zitten ( ook met mijn riem om) en mijn jurken gaan nu ook te wijd zitten en ook mijn rokken zakken nu af.

Mijn tip voor andere kinderen is: snoep niet te vaak snoep maar snoep wel lekker van tomaatjes, komkommer, wortel, paprika enz. Durf hulp te vragen aan andere en je ouders. Het mooiste compliment dat ik kreeg was dat ik er mooi uitzie en dat je het goed kunt zien dat ik afgevallen ben. “

Femke

Trotse mama

Mama van Femke: “Als moeder ben super trots op Femke. We gingen naar Louise toe om er voor te zorgen dat ze niet zwaarder zou worden. Ik had nooit verwacht dat ze zo veel zou afvallen en al helemaal niet in zo’n korte tijd. Femke vindt het soms nog wel lastig, zeker nu de feestdagen er weer aan komen maar ze doet het echt geweldig. Ik ben trots op haar!

 

Louis

Louis was als vijf jarige (inmiddels zes jaar) een van de jongste kinderen in het Lekker Pûh!!! Traject. Inmiddels zijn we een jaar verder een heeft hij door zijn lieve, slimme en nieuwsgierige karakter op deze jonge leeftijd al een topprestatie geleverd.  Spelenderwijs kreeg hij meer kennis over voeding en is hij gegroeid naar zijn gezonde gewicht!

Isabella

Isabella heeft het Lekker Puh traject bij Groot in de Praktijk gevolgd. Als jong meisje was ze al eens eerder naar een diëtist geweest om af te vallen. Daar vond ze echter niet echt haar draai. Ze moest calorieën tellen en wanneer ze dan iets teveel had gegeten moest ze dat in de dagen daarna compenseren.

Door een moeder

De stap om een diëtist te gaan kan soms best groot zijn. Hoe vertel je dit bijvoorbeeld je kind zonder hem/ haar te kwetsen? Je bent zeker niet de enige liefdevolle en bezorgde ouder! Lees hier de brief van Sandra, moeder van Julia, die hier ook mee zat.

Rosa

Rosa is 12 jaar en de afgelopen jaren maar liefst 10 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid met de Lekker Pûh!!! methode. “Lekker Puh heeft mij fit en trots gemaakt”. Ze is veel zelfverzekerder en wil graag andere kinderen tips geven en vertellen hoe zij het heeft gedaan.

Amber

Amber (10jaar) is de afgelopen tijd maar behulp van de Lekker Pûh!!! methode liefst 5 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Ze heeft nog nooit zo lekker in haar vel gezeten. Ze straalt, is veel zelfverzekerder en past haar kleren weer! Daarbij is ze veel sportiever. Ze zit op judo en blijkt echt talent te hebben!

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

2 + 15 =