Door een moeder

De stap om een diëtist te gaan voor je kind kan soms best groot zijn.  Wanneer je je zorgen maakt over het gewicht van je kind en daar eigenlijk wat hulp bij zou willen gebruiken, kunnen er verschillende gevoelens de hoek om komen kijken. Misschien onzekerheid: hoe vertel je je kind dat je hiermee aan de slag wilt zonder hem/ haar te kwetsen of misschien heb je wel een gevoel van falen omdat je er al best een tijdje mee bezig bent maar zonder resultaat. Je bent zeker niet de enige liefdevolle en bezorgde ouder! Lees hieronder de brief die ik ontving van Sandra, de moeder van Julia die naar haar gezonde gewicht is gegroeid met de Lekker Puh methode.

Stevige bouw

Zowel mijn man als ik hebben een stevige bouw. Dat onze dochter dat ook heeft, vonden wij dus niet meer dan logisch. Maar eind 2015 zagen wij  toch wel dat ze wat zwaarder werd. Ik ben toen gaan zoeken naar iemand die ons kon begeleiden in een juist voedingspatroon voor onze dochter. Via internet kwam ik terecht bij Louise Groot.

Lastige stap

Ik vond het enigszins lastig om de stap te nemen om een afspraak in te plannen, je wil niet dat je kind in een bepaald hokje geplaatst wordt. Maar wat mij erg aansprak was het feit dat zij niet zozeer sprak over een dieet, maar een werkwijze waarbij gegroeid wordt naar het gezonde gewicht. Nog veel belangrijker vond ik het om ons dochtertje de juiste handvatten voor later mee te geven. Wij wilden er zeker van zijn dat wij haar alles gaven wat past binnen een verantwoord en normaal eetpatroon van een 7 jarig kind.

Eerste gesprek

Tijdens het telefonisch contact hebben we een afspraak ingepland en kreeg ik adviezen hoe ik dit het beste kon vertellen tegen Julia. In januari 2016 zijn wij voor de eerste keer naar Louise gegaan. Louise had een leuk gesprek met onze dochter, het ijs was al snel gebroken en met de adviezen van Louise zijn we aan de slag gegaan. Een regelmatig eetpatroon, de grote- en kleine koek- en snoepmomenten en een wekelijkse P dag  (pizza, pasta, pannekoeken of patatdag ) werden een begrip binnen het gezin. Oepsdagen werden er ingepland voor de verjaardagen en speciale gelegenheden.

Zonder wijzend vingertje

Om de paar weken gingen we bij Louise langs. Eerst wat frequenter, later zaten er langere periodes tussen. Dit werd echt afgestemd op de behoefte van onze dochter. Als we langskwamen werd er natuurlijk even gemeten en gewogen maar dat was niet het belangrijkste. Op een hele positieve manier werd er even overlegd waar er tegenaan werd gelopen of waar er nog wat support nodig was. Ook kreeg Julia elke keer leuke bladen met voedingsweetjes/ opdrachtjes mee om meer te leren over voeding. En dat allemaal in leuke “kindertaal”. Er is nooit met een wijzend vingertje gewezen maar Julia kreeg de de tips en tools en werd gecoacht om zelf de regie te nemen op haar voedingspatroon. Hierdoor voelde het voor haar ook echt niet aan als een dieet of als iets wel of niet mogen. Ze maakte altijd zelf de beslissingen en ik heb ook nooit meer ‘politie-agentje’ hoeven spelen.

Klaar voor de brugklas

Het gewicht van onze dochter bleef hetzelfde en sommige weken was zij zelfs afgevallen terwijl zij qua lengte alleen maar groeide. Hierdoor groeide ze dus enorm naar haar gezonde gewicht.De 2 wekelijkse bezoekjes veranderden in een jaarlijks bezoek (gewoon even een dubbelcheck, om te kijken of we nog steeds goed bezig waren). Inmiddels is onze dochter 11 jaar. Een lieve, knappe en zelfverzekerde meid, klaar voor het voorgezet onderwijs! Ik ben blij dat we destijds de beslissing hebben gemaakt om een afspraak in te plannen bij Louise! We hebben haar als ouder nu een basis meegegeven voor een juiste voedingsbalans.

Advies aan ouders

Mijn advies aan ouders is om eens te bellen met Louise om te overleggen wanneer je je zorgen maakt over het gewicht van je kind. Soms zijn het kleine aanpassingen met groots effect. Zoals vanuit Lekker Puh wordt gezegd: “Elk kind gun je een vrolijke toekomst met een gezond gewicht!”

Sandra

Door een moeder

De stap om een diëtist te gaan kan soms best groot zijn. Hoe vertel je dit bijvoorbeeld je kind zonder hem/ haar te kwetsen? Je bent zeker niet de enige liefdevolle en bezorgde ouder! Lees hier de brief van Sandra, moeder van Julia, die hier ook mee zat.

Rosa

Rosa is 12 jaar en de afgelopen jaren maar liefst 10 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid met de Lekker Pûh!!! methode. “Lekker Puh heeft mij fit en trots gemaakt”. Ze is veel zelfverzekerder en wil graag andere kinderen tips geven en vertellen hoe zij het heeft gedaan.

Amber

Amber (10jaar) is de afgelopen tijd maar behulp van de Lekker Pûh!!! methode liefst 5 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Ze heeft nog nooit zo lekker in haar vel gezeten. Ze straalt, is veel zelfverzekerder en past haar kleren weer! Daarbij is ze veel sportiever. Ze zit op judo en blijkt echt talent te hebben!

Claudia

Claudia is 11 jaar en het afgelopen half jaar met de Lekker Pûh methode maar liefst 6 kg afgevallen en 3 centimeter gegroeid! Hoe zij de decembermaand tackelt? Als een échte manager plant zij haar lekkere eetmomenten in. Ze zit super lekker in haar vel & kan weer shoppen bij Coolcat!

Daniel

Op de vraag wat Daniël, 13 jaar, later wilde worden antwoordde hij vorig jaar: “buschauffeur, slanker en sportiever”. Precies een jaar later is hij met behulp van de Lekker Puh methode 12 kilo afgevallen en ook nog eens 10 cm is gegroeid!!! Hij vertelt graag zijn verhaal om anderen kinderen te helpen.

Diëtistepraktijk Louise Groot
Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3, 1648 JM, De Goorn

KvK: 58766286
AGB-code praktijk: 2451818

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
van 8:00 tot 17:30
Vrijdag gesloten

13 + 10 =