Gecombineerde leefstijl interventie

Sinds april wordt er door Groot in de Praktijk in samenwerking met Fysio Punt het Slimmer-trjaect aangeboden. Het SLIMMER programma is een 2-jaar durend programma dat volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar en bestaat uit een voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. De uitvoering is in handen van zorgverleners (huisartsenpraktijk, leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut) en lokale beweegprofessionals.  Anita is gestart in de eerste Slimmer groep. Lees hier haar reactie.

“Vorig jaar was ik met, weliswaar milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer eens aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed in de sportschool, wilde het met afvallen niet lukken. Het leek wel of er elke week steeds een beetje gewicht bij kwam.

In de wachtkamer van de huisarts zag ik een affiche over het Slimmer traject. Thuis heb er vervolgens naar gekeken en me direct aangemeld. Ik was nog net op tijd voor de eerste groep en kon meedoen omdat ik in de risicogroep val.

Met name na de eerste intake bij Louise, die niet van een dieet spreekt, maar een aantal kleine aanpassingen doorvoert in mijn dagelijkse menu. Ik heb geen honger en val eindelijk af! Daarnaast sporten we elke week met de groep. Zo motiveer je elkaar en ook op dat gebied merk ik verschil. Want het is niet alleen dat uurtje met de groep. We hebben een aantal apps aangereikt gekregen en als je ze gebruikt, merk je dat de combinatie werkt. Sporten, bewegen, bewust eten. En door het goede resultaat blijf ik gemotiveerd om door te zetten.

 

Ga ook voor je gezondheid!

Wil jij ook graag wat afvallen en meer bewegen? Heb je hierbij wat steun nodig en lijkt jou de combinatie van meer bewegen, gezonder eten en steun van de groep ideaal? Bel gerust voor meer informatie, samen komen we er echt wel uit. Neem de regie en bepaal hoe jij er over een tijdje bijloopt!

Wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, hierbij wordt geen eigen risico verrekend. 

 

 

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

11 + 4 =