Afvallen zonder dieet

Lydia is 36, moeder van 3 dochters en draait alleen maar nachtdiensten in de zorg. Met de jaren zag ze het getal op de weegschaal stijgen. Van haar moeder kreeg ze in november een nieuwe broek. Met haar verjaardag in januari wilde ze die broek aan maar inmiddels zat de broek alweer te strak. De maat was nu echt vol en ze zocht naar een stok achter de deur. Ze wilde afvallen zonder dieet.

“ Toen ik belde om een afspraak in te plannen werd er gevraagd wat het doel was van de behandeling. Ik zei dat het niet om 30 à 40 kilo ging maar een kilo of 6 à 10. Vanuit mijn omgeving merk ik dat dan de drempel om naar een diëtist te gaan wat hoog is. “Dat kan je toch wel zelf” wordt er gezegd maar ik vond het fijn om een stok achter de deur te hebben. En om eerlijk te zijn had ik al minstens 10 keer het Sonja Bakker boek van de plank gepakt maar at ik hier en daar wat extra of kwam er een feestje en ging dat getal op de weegschaal niet naar beneden.

Elk pondje gaat toch echt door het mondje, ongemerkt at ik zo vaak wat extra’s. Even een plakje kaas tussendoor wanneer ik het brood van mijn meiden smeerde of een vinger langs het mes met pindakaas. Ook koppelde ik alle gezelligheid aan eten. Kwam er wat leuks op tv dan zat ik klaar met een wijntje, borrelplankje of nootje. Mijn weekend werd doorgetrokken over de hele week.
Ik heb geleerd portiecontrole toe te passen en ook feestjes zijn geen enkel probleem meer. Ik neem echt wel een wijntje en een hapje hoor. Met nachtdiensten plan ik mijn voeding nu goed in waardoor ook dit prima te doen is. De zomer komt eraan, ik ben inmiddels 7 kilo afgevallen (10% gewichtsverlies) en zit zoveel beter in mij vel en dat zonder dieet maar door bewust te kiezen. Ik heb veel energie. Kom maar op met die bikini!”

Wil jij net als Lydia ook graag een paar kilo’s kwijt en in shape komen. Schrijf je dan nu in en start jouw verhaal op weg naar je gezonde gewicht!

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Zwangerschap

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren. Daarom belde ze op om een afspraak.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid. Dus maakte ik een afspraak.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Zwangerschap

Anique wilde als moeder van een jong gezin afrekenen met haar zwangerschapskilo’s. Ze belde op en vertelde te willen afvallen zonder reepjes, shakes en poedertjes. Geen gekke diëten maar door gezond te eten. Daarvoor was ze aan het goede adres. Lees hier haar verhaal.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 30 – 50% van de duursporters te maken krijgt met darmproblemen. Tijdens langdurige inspanning worden zij geplaagd door buik- en darmkrampen, aandrang, winderigheid en

Verhoogd cholesterol

Jan is 69 jaar, heeft een druk sociaal leven, is erg actief met vrijwilligerswerk en slaat wat holes op de golfbaan maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, is voor Jan de maat vol.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise: dinsdag en donderdag 08:00-17:30
Iris: maandag en woensdag 08:30-18:00

Gezondheidscentrum De Kerk
Spierdijkerweg 106, 1641 LW, Spierdijk

Louise: woensdag 08:00-17:30u

12 + 11 =