Afvallen zonder dieet

Lydia is 36, moeder van 3 dochters en draait alleen maar nachtdiensten in de zorg. Met de jaren zag ze het getal op de weegschaal stijgen. Van haar moeder kreeg ze in november een nieuwe broek. Met haar verjaardag in januari wilde ze die broek aan maar inmiddels zat de broek alweer te strak. De maat was nu echt vol en ze zocht naar een stok achter de deur. Ze wilde afvallen zonder dieet.

“ Toen ik belde om een afspraak in te plannen werd er gevraagd wat het doel was van de behandeling. Ik zei dat het niet om 30 à 40 kilo ging maar een kilo of 6 à 10. Vanuit mijn omgeving merk ik dat dan de drempel om naar een diëtist te gaan wat hoog is. “Dat kan je toch wel zelf” wordt er gezegd maar ik vond het fijn om een stok achter de deur te hebben. En om eerlijk te zijn had ik al minstens 10 keer het Sonja Bakker boek van de plank gepakt maar at ik hier en daar wat extra of kwam er een feestje en ging dat getal op de weegschaal niet naar beneden.

Elk pondje gaat toch echt door het mondje, ongemerkt at ik zo vaak wat extra’s. Even een plakje kaas tussendoor wanneer ik het brood van mijn meiden smeerde of een vinger langs het mes met pindakaas. Ook koppelde ik alle gezelligheid aan eten. Kwam er wat leuks op tv dan zat ik klaar met een wijntje, borrelplankje of nootje. Mijn weekend werd doorgetrokken over de hele week.
Ik heb geleerd portiecontrole toe te passen en ook feestjes zijn geen enkel probleem meer. Ik neem echt wel een wijntje en een hapje hoor. Met nachtdiensten plan ik mijn voeding nu goed in waardoor ook dit prima te doen is. De zomer komt eraan, ik ben inmiddels 7 kilo afgevallen (10% gewichtsverlies) en zit zoveel beter in mij vel en dat zonder dieet maar door bewust te kiezen. Ik heb veel energie. Kom maar op met die bikini!”

Wil jij net als Lydia ook graag een paar kilo’s kwijt en in shape komen. Schrijf je dan nu in en start jouw verhaal op weg naar je gezonde gewicht!

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

1 + 8 =