afvallen tijdens corona

Kijk Peter eens, net voordat de coronamaatregelen werden getroffen maakte hij een afspraak. Dat de aftrap van zijn gezonde leefstijl digitaal zou plaatsvinden was voor hem geen probleem. Als vader van twee kinderen met een kantoorbaan en bourgondisch leven was hij in de loop der jaren 10 kg aangekomen waar hij graag vanaf wilde.

Beweging

Peter was al gek op zwemmen, tennis en wandelen.  De afgelopen tijd kon hij geen gebruik maken van het zwembad en de tennisaccommodatie. Nu wandelt hij dagelijks zo’n 45 min en heeft hij zijn voeding omgegooid. Wekelijks vindt er een videogesprek plaats, krijgt hij persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En met succes! Hier zijn verhaal:

Vooral Lekker eten

“Ik ben echt verbaasd over het lekkere eten wat ik nu allemaal eet. Ik wist niet dat gezond eten ook zo lekker kon zijn. Voor mij was het dus best een kwestie van durven proeven. Er gaat letterlijk een lekkere wereld voor me open met de gekregen recepten met veel groente i.c.m. aardappelen/rijst/ pasta, vlees vis of kip en wat kruiden hier en daar. Ook heb ik sinds ik anders eet geen after lunch dip meer, en dat werkt fijn.

vOORDELEN VAN JUIST NU AFVALLEN

Deze periode is juist top om te starten met afvallen. Je zit thuis, er zijn veel minder verleidingen door de beperkingen qua sociale gelegenheden en je voelt je hierdoor een stuk beter. Nou ja, minder verleiding… Er staat nu een schaaltje paaseitjes voor mij neus. Dit herinnert me er juist aan waar ik mee bezig ben.

In balans

Wanneer ik mijn ideale gewicht heb bereikt gaat Louise me nog helpen om mijn gewicht te stabiliseren en het omgaan met verleidingen op verjaardagen etc. We streven ernaar dat ik een gezond basis eetpatroon behoudt maar er ruimte blijft om extra’s op verjaardagen en etentjes in te plannen zonder weer aan te komen. Ik ben in ieder geval super blij met deze stap!”

Wil jij net als peter afvallen, je voeding aanpassen of heb je andere klachten waarbij wij jou als diëtist kunnen helpen. Neem dan vrijblijvend contact op.

 

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

40 KILO AFGEVALLEN

Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Ook wordt ze wel eens niet herkend. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

13 + 5 =