afvallen tijdens corona

Kijk Peter eens, net voordat de coronamaatregelen werden getroffen maakte hij een afspraak. Dat de aftrap van zijn gezonde leefstijl digitaal zou plaatsvinden was voor hem geen probleem. Als vader van twee kinderen met een kantoorbaan en bourgondisch leven was hij in de loop der jaren 10 kg aangekomen waar hij graag vanaf wilde.

Beweging

Peter was al gek op zwemmen, tennis en wandelen.  De afgelopen tijd kon hij geen gebruik maken van het zwembad en de tennisaccommodatie. Nu wandelt hij dagelijks zo’n 45 min en heeft hij zijn voeding omgegooid. Wekelijks vindt er een videogesprek plaats, krijgt hij persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En met succes! Hier zijn verhaal:

Vooral Lekker eten

“Ik ben echt verbaasd over het lekkere eten wat ik nu allemaal eet. Ik wist niet dat gezond eten ook zo lekker kon zijn. Voor mij was het dus best een kwestie van durven proeven. Er gaat letterlijk een lekkere wereld voor me open met de gekregen recepten met veel groente i.c.m. aardappelen/rijst/ pasta, vlees vis of kip en wat kruiden hier en daar. Ook heb ik sinds ik anders eet geen after lunch dip meer, en dat werkt fijn.

vOORDELEN VAN JUIST NU AFVALLEN

Deze periode is juist top om te starten met afvallen. Je zit thuis, er zijn veel minder verleidingen door de beperkingen qua sociale gelegenheden en je voelt je hierdoor een stuk beter. Nou ja, minder verleiding… Er staat nu een schaaltje paaseitjes voor mij neus. Dit herinnert me er juist aan waar ik mee bezig ben.

In balans

Wanneer ik mijn ideale gewicht heb bereikt gaat Louise me nog helpen om mijn gewicht te stabiliseren en het omgaan met verleidingen op verjaardagen etc. We streven ernaar dat ik een gezond basis eetpatroon behoudt maar er ruimte blijft om extra’s op verjaardagen en etentjes in te plannen zonder weer aan te komen. Ik ben in ieder geval super blij met deze stap!”

Wil jij net als peter afvallen, je voeding aanpassen of heb je andere klachten waarbij wij jou als diëtist kunnen helpen. Neem dan vrijblijvend contact op.

 

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Zwangerschap

Angela, 31 jaar, is moeder van 2 jonge kinderen en belde 5 maanden geleden voor een afspraak. Voordat ze kinderen kreeg was ze iets te zwaar en na 2 zwangerschappen zat ze op een gewicht waar ze zelf niet meer gelukkig van werd. Ze besloot dat wat moest gebeuren. Daarom belde ze op om een afspraak.

Gastric Bypass

Jeannette is een energieke 53 jarige vrouw die 2 jaar geleden een Gastric Bypass operatie onderging en inmiddels volop geniet van haar nieuwe lijf en leven. “ In de zomer van 2017 belde ik Louise op. Ik had de knoop doorgehakt en wilde voor de operatie gaan! Maar dan wel goed voorbereid. Dus maakte ik een afspraak.

10kg afvallen

Lynn is 10 kg afgevallen “Doordat ik nu veel beter weet waar wat in zit, weet ik ook beter hoe ik extra kcal moet compenseren. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het ‘makkelijke denken’, zoals ‘ah joh, dat kan best’, omzet naar het bewust nadenken over de voedselkeuzes die ik maak. Ik ga evengoed uit hoor!

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise: dinsdag en donderdag 08:00-17:30
Iris: maandag en woensdag 08:30-18:00

Gezondheidscentrum De Kerk
Spierdijkerweg 106, 1641 LW, Spierdijk

Louise: woensdag 08:00-17:30u

6 + 4 =