40 KILO AFGEVALLEN

“Heb je soms ook zo’n operatie gehad waarmee je afvalt?” of “Welk crash dieet doe jij?” Zomaar wat vragen die Annelies de laatste tijd regelmatig krijgt. Niet gek want de verandering is enorm. En vooral met de pijnverlichting in haar rug is Annelies enorm blij. Lees hier haar verhaal.

“Al jaren had ik last van mijn rug door een vernauwing wat uitstraalde naar mijn been. Ook zorgde een versleten heup voor de nodige ongemakken. Een heupoperatie zagen de artsen niet zitten vanwege mijn rug dus kreeg ik een tens om de pijn te verlichten en het advies om af te vallen.

NOOIT EERDER EEN DIEET

Nooit had ik een dieet gevolgd of was ik bezig met mijn gewicht. Ik woog al 30 jaar hetzelfde en zat lekker in mijn vel, voelde mij goed en zag er de noodzaak niet van in. Mijn bloeddruk en cholesterol waren ook prima. Ik wilde wel afvallen maar wilde het ook leuk houden. Ik hou van gezelligheid en lekker eten dus dat leek mij niet echt samen te gaan met afvallen.

Toch besloot ik wel dat er wat moest gebeuren. Nu, na 10 maanden ben ik maar liefst 40 kilo afgevallen. Als je mij dit 10 maanden geleden had gezegd, had ik je nooit geloofd!

NEKSPIEREN

Ik krijg nu regelmatig de vraag hoe ik dit heb gedaan. Maar geen operatie dus en ook geen crashdieet. “Gewoon” een aanpassing van mijn eetpatroon. Het allerbelangrijkste is dat je het echt wilt en daarbij zeg ik ook altijd dat er nog één ding héél belangrijk is. Gebruik die nekspieren! Beweeg je hoofd van links naar rechts als er wat lekkers voorbij komt!

OPSTAKELS EN OPLOSSINGEN

Daarbij hebben we oplossingen bedacht voor mijn moeilijkste momenten. Ik ben bijvoorbeeld gek op oude kaas. En dan niet alleen netjes 2 geschaafde plakjes op mijn brood. Dus dat heb ik afgezworen. Ook hongerig in de pannen roeren tijdens het koken was een struikelblok. Nu staan er druiven en kersen op het aanrecht of pak ik een paar walnoten of plakjes komkommer. Ook de adviezen van Louise om producten te vervangen door een variant met minder calorieën hebben zeker ook geholpen.

NOG STEEDS EEN FEESTJE

En zoals mijn standpunt in het begin was, is het nog steeds: Het moet wel leuk blijven. Dus mijn avondeten is nog precies zoals ik altijd al deed, lunch ik zo nu en dan buiten de deur, neem ik in het weekend een nootje en op zondag een lekkere grote koek.

Al met al is het mij erg meegevallen. Mijn nieuwe gewicht vasthouden gaat me zeker lukken. Ik ben me bewust van de blijvende veranderingen in mijn voedingspatroon.”

 

Annelies Visser-Coevert

 

 

Kleine aanpassingen

Lammert kwam de afgelopen 2 jaar alleen maar aan. Met zowel het sporten als zijn fysieke werk zat dit hem in de weg. Hij merkte namelijk dat zijn conditie minder werd. Toen ook de huisarts als advies gaf om eens naar zijn gewicht te kijken, hakte hij de knoop door om er wat aan te doen. Hier zijn verhaal:

Samen gezonder en sportiever

Als je het over een leuk, sportief en enthousiast stel hebt, dan heb je het over Ron en Bianca uit Ursem. Samen zijn ze sportief bezig: voetballen, racefietsen, mountainbiken, spinningfietsen, hardlopen, krachttraining/fitness maar ook zwemmen, tennis en paardrijden. Je zou je bijna afvragen wat ze

Weer fit na Pfeiffer

Na 2 jaar herstellende te zijn geweest van de ziekte van Pfeiffer en een periode van bankhangen met snacks was ik 17 kilo zwaarder en had een stuk minder energie. Daarbij was mijn bloeddruk al te hoog en wilde ik echt diabetes voorkomen. Tijd voor actie maar ik wilde absoluut geen crashdieet.

23 kilo afgevallen

Jaap Kees stuurde wel een hele fitte vakantiefoto toe. De vergelijking met vorig jaar laat het fantastische resultaat zien van zijn verandering qua voeding. Hij eet meer maar anders en voelt zich fysiek nu zo ontzettend energiek. Met ruim 23 kg minder gaat het mountainbiken bijna vanzelf. Lees hier zijn verhaal. 

Gecombineerde leefstijl interventie

“Vorig jaar was ik, weliswaar met milde, hartklachten in het ziekenhuis beland. Toen ik weer thuis was, besloot ik me toch maar weer aan te melden bij de sportschool om wat fitter te worden en af te vallen. Hoewel ik mijn best deed, wilde het met afvallen toen niet lukken. Nu…

Psoriasis en afvallen

“Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik Louise terecht gekomen. Voor mijn psoriasis had Ik al verschillende methodes gevolgd om klachten te verminderen (onder andere lichttherapie). Toen de dermatoloog voorstelde om met medicatie te starten wilde ik eerst kijken of ik zelf nog wat kon veranderen. “

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

20 kilo afvallen

Jorrit is een 22 jarige accountant in opleiding. Hij heeft een druk sociaal leven met regelmatig een avondje stappen, tennis en voetbal, inclusief de nazit en is zomers is hij regelmatig op de kermis te vinden. Toen hij zag dat hij een BMI van 30kg/m2 had, belde hij op. Hier wilde hij wat aan gaan doen, zonder concessies te doen aan zijn stapavondjes.

Beter in m’n vel

Chantal is moeder van 2 kinderen, gastouder van 6 kinderen en in het weekend geeft ze vol passie Thaise kookworkshops en sport ze graag. Met een jong gezin was het voor haar niet altijd makkelijk om tijd voor zichzelf te vinden. Haar eetpatroon was door slaapgebrek en tijdsnood erg gemakkelijk geworden wat zich uitte in extra kilo’s.

Emotie-eten

Esther hoefde nooit echt op haar gewicht te letten. Natuurlijk was ze wel eens een paar kilo zwaarder maar dan snoepte ze net iets minder en zat haar broek weer als gegoten. Maar ineens lukte het haar niet meer. Ze vertelde dat ze zich elke ochtend weer voornam om gezond te eten maar ’s middags toch overstag ging en voor slechte dingen koos.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

7 + 2 =