Wat heeft afvallen nou met gelduitgeven te maken? Nou alles!

Zou jij ook van dat randje vet boven je broek af willen of een iets strakkere buik met het oog op de naderende zomer? Waarschijnlijk zijn je voorgaande afvalpogingen gestrand door “Ik eet heel gezond maar toch val ik niet af” of wat dacht je van “Ik heb naast mijn gezin en werk niet veel tijd om te sporten, gezond te koken” of “met zo’n sociaal leven (oké, pre-corona dan…) is het bijna onmogelijk om af te vallen!” Herkenbaar? Wij gaan je uitleggen hoe ook jij kunt afvallen ondanks weinig tijd, omgevingsfactoren en…

Zoals eerder aangegeven is afvallen een kwestie van gedurende langere periode minder energie binnenkrijgen dan dat je verbruikt, de zogenaamde negatieve energiebalans. Uiteindelijk zijn alle diëten gebaseerd op een kcal tekort. Moeilijker wordt het niet, maar gemakkelijker uit te voeren helaas ook niet.

Als het om afvallen gaat is het van belang dat je je gedrag aanpast. Je dagelijkse gewoontes zorgen ervoor of je een juiste hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt en je beweging hoeveel je verbrand. Van een tijdelijk trucje als een week lang geen koolhydraten eten kun je niet verwachten dat je 10kg vetmassa afvalt net zoals je na een 2 weken lang non stop werken niet de rest van je leven kunt rentenieren van dat verdiende geld.

Wist je dat je maandsalaris goed kunt zien als je energiebudget? Als je weet hoeveel geld je dagelijks kunt uitgeven en je houdt je hier echt aan, dan ga jij gegarandeerd je doel behalen.

Stel: je verdiend 3000 euro per maand (ik weet het, veel te riant maar dit is een makkelijk rekenvoorbeeld). Dat is dan gemiddeld 100 euro te besteden per dag. Er zullen dan dagen zijn dat je een nieuwe winterjas koopt (a 150euro) maar ook dagen dat je de boodschappen in huis hebt en verder niet direct wat uitgeeft. Je komt zo niet in de problemen mits je dit dus goed compenseert.

Zie jouw kcal budget als een weekbudget. Dus op je rekening staat een bedrag van 7 x jouw dagelijkse kcal budget wat je in een week kunt uitgeven. De ene dag kun je wat meer eten dan de andere zolang het gemiddeld genomen maar binnen je budget blijft!

Voorbeeld:                 Kcal budget = 1500 kcal          Week budget = 10.500 kcal
Maandag: 1450 kcal
Dinsdag: 1550 kcal
Woensdag: 1400 kcal
Donderdag 1500
Vrijdag: 1600 kcal
Zaterdag: 1700 kcal = genoten van wat extra’s
Zondag: 1300 kcal  = compensatie voor zaterdag
TOTAAL: 10.500 kcal

Bottom line: je kunt best eens iets meer nemen als je je totale kcal inname in de gaten houdt. Van 1 dag boven je budget is niet je hele week verpest. Slim omgaan met je ‘salaris’ zorgt ervoor dat ook jij je doelen haalt!

Benieuwd naar jouw kcal budget? Neem contact met ons op!

Supermarkttour

Op maandag 28 november organiseert Groot een tweede Supermarkttour, van 18.30 tot 20.00 uur in de Lidl in Avenhorn. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij diëtistenpraktijk Groot in de Praktijk via www.grootindepraktijk.nl/supermarkttour. Deelname aan de Supermarkttour is gratis.

VACATURE

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?
Wij zijn op zoek naar een spontane diëtist om ons team te versterken voor ca. 16 uur met mogelijkheid tot uitbreiden. Startdatum ASAP.

Openwaterzwemmen

Nadat ik tijdens een 10km wedstrijd na 7km geparkeerd stond, heb ik contact opgenomen met Louise. Zij heeft mij heel duidelijk uitgelegd welke type voeding ik het beste kon gebruiken om gedurende de hele inspanning energie te houden met als doel podium te zwemmen in Parijs.

Louis

Louis was als vijf jarige (inmiddels zes jaar) een van de jongste kinderen in het Lekker Pûh!!! Traject. Inmiddels zijn we een jaar verder een heeft hij door zijn lieve, slimme en nieuwsgierige karakter op deze jonge leeftijd al een topprestatie geleverd.  Spelenderwijs kreeg hij meer kennis over voeding en is hij gegroeid naar zijn gezonde gewicht!

Femke

Kijk Femke eens stralen in haar mooie nieuwe kleding!  Deze leuke meid die van buitenspelen, ballet en schaatsen houdt is in een half jaar maar liefst 9 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Het grappige is dat ze nu maatjes kleiner koopt en deze zelfs nog wat los zitten.

Afvalstruggles

“Voor het eerst maakte ik een foto van vooraf, zonder mijn hoofd schuin te houden en zonder mijn kin naar voren te steken zodat je mijn onderkin niet zou zien. Als reactie kreeg ik lieve berichten, complimenten, hartjes, ‘likes’, alles. Eerst vond ik het leuk, later raakte ik in de war en onzeker.”

Weer zelfverzekerd in zwembroek

met behulp van de ‘Lekker Pûh!!!’  methode zonder dieet of strijd aan tafel naar een gezond gewicht. Hierbij is er veel aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind. Menno is inmiddels enorm zelfverzekerd en geniet zorgeloos van het zwemmen in de zomer. Dat gunnen wij elk kind!

Gezonde snoeprecepten

Een slechte eter in huis, strijd aan tafel of dagelijks ruzie om groente en (geheim) snoepgedrag?
Bij bonje over eten verlies je het als ouder altijd .. Hoe leg je je kind uit dat gezonde voeding, een sterke weerstand en voldoende dagelijkse vitamines belangrijker blijken dan ooit?

Weer in de praktijk

Vanaf 25 mei is het weer mogelijk om in de praktijk af te spreken. Er zijn plexiglasschermen geplaatst evenals handgel-, alcohol- en zeepdispensers. Daarbij zijn extra maatregelen getroffen. Hierbij  alle maatregelen geldend bij Groot in de Praktijk en het Gezondheidscentrum De Goorn en Spierdijk.

Afvallen tijdens corona

Peter is 45 jaar, vader van 2 kinderen en heeft een kantoorbaan. Hij baalde van de 10 kilo die er in de loop der jaren bij waren gekomen. Tijdens de coronaperiode verliep het traject digitaal. Wekelijks een videogesprek, persoonlijke adviezen en leerzame factsheets. En kijk eens wat een verschil!

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

11 + 13 =