Broodje Subway dan maar?

Keuzes, keuzes, keuzes… Het is niet altijd even makkelijk als het gaat om calorieën inschatten als je wilt afvallen.  Afgelopen week kwam er een tiener in de praktijk en hadden wij het hier even over. Want, tijdens zijn vele tussenuren was hij geregeld in de stad te vinden…

Febo

Zijn vrienden wilden in Hoorn even langs de Febo om een patatje te halen. Omdat hij zo bezig is met gezond eten en hij het fijn vindt dat hij al wat kilo’s kwijt is, haalde hij ze over om toch voor een broodje te gaan bij de Subway. Trots vertelde hij dat hij dat patatje had laten staan! Echt top dat hij er zo over na had gedacht en zo voor zichzelf opkwam!  

vERSCHIL

Echter stond hij wel versteld van de sterk verschillende voedingswaarde tussen de rijkbelegde broodjes van de Subway. Uiteraard verschilt dit sterk doordat je kunt kiezen uit  2 formaten(15 en 30cm) maar ook door het beleg. Hiernaast de twee broodjes die het meest van elkaar verschilde.

*Subway Kalkoenfilet (15 cm):
280 kcal, 54g koolhydraten, 20g eiwit, 4g vet, 4g vezels.
*Subway Spicy Italian (30 cm):
872 kcal, 82g koolhydraten, 36g eiwit, 40g vet, 4 g vezels.

*Puntzak patat + mayonaise :
872 kcal, 80g koolhydraten, 9g eiwit, 56g vet, 6,5 g vezels.

De jongen met wie ik het gesprek had, neemt tegenwoordig blij een broodje kalkoenfilet

cONCLUSIE

Het kan handig zijn om voorafgaand een te checken waar je gaat eten. Soms kun je dan met het kiezen van kleine porties je kcal inname beperken. Het draait uiteraard niet om één product/ één keuze. Kijk naar jouw gehele voedingspatroon en alle keuzes die je hierin maakt. Hoeveel kcal krijg je gedurende langere periode gemiddeld binnen en hoe zit het met de inname van voedingsstoffen? Het voedingspatroon dat werkt, is het voedingspatroon dat bij je past en je vol kunt houden.

Wanneer je bepaalde doelen hebt, zul je wel keuzes moeten maken. In porties of productkeuzes. Wil jij daarbij hulp of heb je een vraag over voeding?  Stuur gerust een berichtje.

Supermarkttour

Op maandag 28 november organiseert Groot een tweede Supermarkttour, van 18.30 tot 20.00 uur in de Lidl in Avenhorn. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij diëtistenpraktijk Groot in de Praktijk via www.grootindepraktijk.nl/supermarkttour. Deelname aan de Supermarkttour is gratis.

VACATURE

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?
Wij zijn op zoek naar een spontane diëtist om ons team te versterken voor ca. 16 uur met mogelijkheid tot uitbreiden. Startdatum ASAP.

Openwaterzwemmen

Nadat ik tijdens een 10km wedstrijd na 7km geparkeerd stond, heb ik contact opgenomen met Louise. Zij heeft mij heel duidelijk uitgelegd welke type voeding ik het beste kon gebruiken om gedurende de hele inspanning energie te houden met als doel podium te zwemmen in Parijs.

Wat geld te maken heeft met afvallen

Waarschijnlijk zijn je voorgaande afvalpogingen gestrand door “Ik eet heel gezond maar toch val ik niet af” of “Ik heb naast mijn gezin en werk niet veel tijd om te sporten, gezond te koken” Herkenbaar? Wij gaan je uitleggen hoe ook jij kunt afvallen ondanks weinig tijd, omgevingsfactoren en…

Louis

Louis was als vijf jarige (inmiddels zes jaar) een van de jongste kinderen in het Lekker Pûh!!! Traject. Inmiddels zijn we een jaar verder een heeft hij door zijn lieve, slimme en nieuwsgierige karakter op deze jonge leeftijd al een topprestatie geleverd.  Spelenderwijs kreeg hij meer kennis over voeding en is hij gegroeid naar zijn gezonde gewicht!

Femke

Kijk Femke eens stralen in haar mooie nieuwe kleding!  Deze leuke meid die van buitenspelen, ballet en schaatsen houdt is in een half jaar maar liefst 9 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Het grappige is dat ze nu maatjes kleiner koopt en deze zelfs nog wat los zitten.

Afvalstruggles

“Voor het eerst maakte ik een foto van vooraf, zonder mijn hoofd schuin te houden en zonder mijn kin naar voren te steken zodat je mijn onderkin niet zou zien. Als reactie kreeg ik lieve berichten, complimenten, hartjes, ‘likes’, alles. Eerst vond ik het leuk, later raakte ik in de war en onzeker.”

Weer zelfverzekerd in zwembroek

met behulp van de ‘Lekker Pûh!!!’  methode zonder dieet of strijd aan tafel naar een gezond gewicht. Hierbij is er veel aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind. Menno is inmiddels enorm zelfverzekerd en geniet zorgeloos van het zwemmen in de zomer. Dat gunnen wij elk kind!

Gezonde snoeprecepten

Een slechte eter in huis, strijd aan tafel of dagelijks ruzie om groente en (geheim) snoepgedrag?
Bij bonje over eten verlies je het als ouder altijd .. Hoe leg je je kind uit dat gezonde voeding, een sterke weerstand en voldoende dagelijkse vitamines belangrijker blijken dan ooit?

Weer in de praktijk

Vanaf 25 mei is het weer mogelijk om in de praktijk af te spreken. Er zijn plexiglasschermen geplaatst evenals handgel-, alcohol- en zeepdispensers. Daarbij zijn extra maatregelen getroffen. Hierbij  alle maatregelen geldend bij Groot in de Praktijk en het Gezondheidscentrum De Goorn en Spierdijk.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

3 + 1 =