IS MELK GEZOND?

Ja, echt. Melk bevat meer kcal als Cola!

*250 ml Cola : 102 kcal, 26g koolhydraten, 0g eiwitten, 0g vetten, 0g vezels
*250 ml Melk : 115 kcal, 12g koolhydraten, 9g eiwitten, 4g vetten, 0g vezels

BRON: VOEDINGSCENTRUM

Ren je nu naar de koelkast om een glas Cola bij je ontbijt neer te zetten? Dan zou ik toch nog even verder lezen. Cola verdiend namelijk alles behalve lof als het gaat om het leveren van essentiële voedingsstoffen. Het levert louter calorieën door de suiker en een stoot cafeïne.

Melk daarentegen levert eiwitten en is een bron van de vitamines B2, B12 en calcium. Het is niet noodzakelijk om melk te drinken. Je kunt deze voedingsstoffen ook uit andere producten halen. Maar melk kan goed bijdragen aan je behoefte aan deze voedingsstoffen.

Waarom dan toch deze vergelijking?

In mijn praktijk komen regelmatig jongeren die gek zijn op die melk. Liters gaan er per week doorheen en overal waar TE voor staat…

Ook melk levert naast die gezonde voedingsstoffen energie. Omdat het gewicht het resultaat is van de verhouding energie-inname t.o.v. energieverbruik gedurende een langere periode, kan een grote melkconsumptie voor een calorie-overschot zorgen en dus gewichtstoename.

Houd je van melk? Geniet dan lekker van een glas, maar wel met mate! Ook al is het ‘Gezond’.

Ben jij benieuwd naar nog meer eye-openers of zou jij graag wat kilo’s willen verliezen? Neem dan contact op. Samen komen we er echt wel uit!

Supermarkttour

Op maandag 28 november organiseert Groot een tweede Supermarkttour, van 18.30 tot 20.00 uur in de Lidl in Avenhorn. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij diëtistenpraktijk Groot in de Praktijk via www.grootindepraktijk.nl/supermarkttour. Deelname aan de Supermarkttour is gratis.

VACATURE

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?
Wij zijn op zoek naar een spontane diëtist om ons team te versterken voor ca. 16 uur met mogelijkheid tot uitbreiden. Startdatum ASAP.

Openwaterzwemmen

Nadat ik tijdens een 10km wedstrijd na 7km geparkeerd stond, heb ik contact opgenomen met Louise. Zij heeft mij heel duidelijk uitgelegd welke type voeding ik het beste kon gebruiken om gedurende de hele inspanning energie te houden met als doel podium te zwemmen in Parijs.

Wat geld te maken heeft met afvallen

Waarschijnlijk zijn je voorgaande afvalpogingen gestrand door “Ik eet heel gezond maar toch val ik niet af” of “Ik heb naast mijn gezin en werk niet veel tijd om te sporten, gezond te koken” Herkenbaar? Wij gaan je uitleggen hoe ook jij kunt afvallen ondanks weinig tijd, omgevingsfactoren en…

Louis

Louis was als vijf jarige (inmiddels zes jaar) een van de jongste kinderen in het Lekker Pûh!!! Traject. Inmiddels zijn we een jaar verder een heeft hij door zijn lieve, slimme en nieuwsgierige karakter op deze jonge leeftijd al een topprestatie geleverd.  Spelenderwijs kreeg hij meer kennis over voeding en is hij gegroeid naar zijn gezonde gewicht!

Femke

Kijk Femke eens stralen in haar mooie nieuwe kleding!  Deze leuke meid die van buitenspelen, ballet en schaatsen houdt is in een half jaar maar liefst 9 kilo naar haar gezonde gewicht gegroeid. Het grappige is dat ze nu maatjes kleiner koopt en deze zelfs nog wat los zitten.

Afvalstruggles

“Voor het eerst maakte ik een foto van vooraf, zonder mijn hoofd schuin te houden en zonder mijn kin naar voren te steken zodat je mijn onderkin niet zou zien. Als reactie kreeg ik lieve berichten, complimenten, hartjes, ‘likes’, alles. Eerst vond ik het leuk, later raakte ik in de war en onzeker.”

Weer zelfverzekerd in zwembroek

met behulp van de ‘Lekker Pûh!!!’  methode zonder dieet of strijd aan tafel naar een gezond gewicht. Hierbij is er veel aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind. Menno is inmiddels enorm zelfverzekerd en geniet zorgeloos van het zwemmen in de zomer. Dat gunnen wij elk kind!

Gezonde snoeprecepten

Een slechte eter in huis, strijd aan tafel of dagelijks ruzie om groente en (geheim) snoepgedrag?
Bij bonje over eten verlies je het als ouder altijd .. Hoe leg je je kind uit dat gezonde voeding, een sterke weerstand en voldoende dagelijkse vitamines belangrijker blijken dan ooit?

Weer in de praktijk

Vanaf 25 mei is het weer mogelijk om in de praktijk af te spreken. Er zijn plexiglasschermen geplaatst evenals handgel-, alcohol- en zeepdispensers. Daarbij zijn extra maatregelen getroffen. Hierbij  alle maatregelen geldend bij Groot in de Praktijk en het Gezondheidscentrum De Goorn en Spierdijk.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise:
Dinsdag, woensdag & donderdag | 08:00-17:30

Jos:
Maandag & vrijdag | 08:00-17:30

8 + 3 =