IS MELK GEZOND?

Ja, echt. Melk bevat meer kcal als Cola!

*250 ml Cola : 102 kcal, 26g koolhydraten, 0g eiwitten, 0g vetten, 0g vezels
*250 ml Melk : 115 kcal, 12g koolhydraten, 9g eiwitten, 4g vetten, 0g vezels

BRON: VOEDINGSCENTRUM

Ren je nu naar de koelkast om een glas Cola bij je ontbijt neer te zetten? Dan zou ik toch nog even verder lezen. Cola verdiend namelijk alles behalve lof als het gaat om het leveren van essentiële voedingsstoffen. Het levert louter calorieën door de suiker en een stoot cafeïne.

Melk daarentegen levert eiwitten en is een bron van de vitamines B2, B12 en calcium. Het is niet noodzakelijk om melk te drinken. Je kunt deze voedingsstoffen ook uit andere producten halen. Maar melk kan goed bijdragen aan je behoefte aan deze voedingsstoffen.

Waarom dan toch deze vergelijking?

In mijn praktijk komen regelmatig jongeren die gek zijn op die melk. Liters gaan er per week doorheen en overal waar TE voor staat…

Ook melk levert naast die gezonde voedingsstoffen energie. Omdat het gewicht het resultaat is van de verhouding energie-inname t.o.v. energieverbruik gedurende een langere periode, kan een grote melkconsumptie voor een calorie-overschot zorgen en dus gewichtstoename.

Houd je van melk? Geniet dan lekker van een glas, maar wel met mate! Ook al is het ‘Gezond’.

Ben jij benieuwd naar nog meer eye-openers of zou jij graag wat kilo’s willen verliezen? Neem dan contact op. Samen komen we er echt wel uit!

Nieuw gezicht

Een nieuw gezicht bij Groot in de Praktijk. Iris Palfenier zal vanaf 8 augustus de praktijk waarnemen in verband met een zwangerschapsverlof van Louise. “Zie ik jou in de praktijk? Dan zal ik je met minstens zoveel enthousiasme helpen met het vervolg van jouw weg naar het behalen van je doelen. Natuurlijk kun je ook samen met mij starten met het realiseren van je doelen. “

Sinaasappelsap gezond?

Is sinaasappelsap gezond? Die vraag wordt vaak in de praktijk gesteld. Sappen worden gemaakt van het verse sap van fruit, maar komt daarbij de samenstelling tussen de vloeibare en vaste variant overeen? Gaan er tijdens het bereidingsproces voedingsstoffen verloren? En hoe zit het met die vliesjes? Is het waar dat dat wordt toegevoegd? Lees het hier!

Overleef een terrasje

Hoe overleef ik een terrasje? Daar zit je dan, gezellig op een terras. Probeer jij ook altijd een gezonde keuze te maken op een terras? Ga je voor een salade, aangezien je net weer zo lekker aan het sporten bent? Hoewel een broodje gezond en salade een goed imago hebben als het gaat om gezonde keuzes, zit er soms een addertje onder het gras…

Zijn noten gezond?

Noten behoren absoluut thuis in een gezond eetpatroon. Ze zijn een bron van gezonde onverzadigde vetten, eiwitten en ijzer, vitamine E en B-vitamines. Uit onderzoek blijkt dat noten het slechte LDL cholesterol verlagen. Daarentegen zijn ze wel calorierijk, maar hoeveel kun je er dan het beste van nemen? En maakt het soort nog uit?

Supermarkttour

De supermarkt staat vol verleidelijke producten. Voor veel mensen is het een lastige keuze: welke boter is de beste, wat is de gezondste keuze als het gaat om beleg of tussendoortjes. En hoe zit het nou met supermarktbrood? Komt de voedingswaarde overeen met dat van de warme bakker? Regelmatig organiseert Louise een rondleiding door de supermarkt. Sluit jij aan?

Is melk gezond

Is melk gezond? Waar vroeger de slogan ‘melk is goed voor elk’ hoogtijdagen vierde, is men nu een stuk sceptischer over zuivel. Inmiddels doen er een hoop (tegenstrijdige) uitspraken de ronde over dit witte goedje. Het zou voor kalfjes zijn en je zou er kanker van krijgen. Maar is dat ook zo? Hoe zit het nou echt met melk?

Diëtistepraktijk Louise Groot
Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3, 1648 JM, De Goorn

KvK: 58766286
AGB-code praktijk: 2451818

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
van 8:00 tot 17:30
Vrijdag gesloten

3 + 7 =