Tiener en afvallen

Figo Jans is inmiddels 15 jaar en weet dat de weg naar succes niet in een rechte lijn gaat.

Figo: “Lichtelijk zenuwachtig ging ik samen met mijn moeder in oktober 2015 voor de eerste keer naar Louise. Gelukkig waren die zenuwen voor niets want na een leuk gesprek startte ik met mijn doel om lekkerder in mijn vel te zitten. Ik wilde mijn gewicht weer in verhouding met mijn lengte krijgen.

lekker puh, Lekker Puh methode, Lekker Puh, afvallen, kinderen, overgewicht, buikje, te zwaar, bmi, gezond gewicht, kind, jongeren, de goorn, avenhorn, berkhout, spierdijk, hoorn, grosthuizen, gezondheidscentrum de goorn, louise groot, figo jans, petten, dieet, gezond eten, te zwaar, help mijn kind is te dik, louise, louise groot, dietist, dietiste, kinderdietist, sportdietist

De eerste paar maanden was ik goed bezig en viel ik ook wat kilo’s af. Zelfs in de lastige maanden als november en december! Dat werd langzaam minder en werd het zelfs omgezet naar aankomen. Dat was ook niet wat ik wilde maar Ik zag het even echt niet meer zitten. Ik snoepte vaak stiekem en daarover was er veel strijd thuis. Samen met Louise heb ik toen gekeken wat de oorzaak daarvan was. Ik heb daar veel van geleerd. Ze hielp ons om daarmee om te gaan. We besloten even een adempauze in te lassen en het later weer op te pakken. Je kunt namelijk altijd weer kiezen voor gezond eten!

Een periode later kwam bij mij het besef: ik ben een strijd begonnen en die ga ik ook afmaken!!! Ik voetbal graag en dan stop ik ook niet als ik een keer een rottraining heb of als we een wedstrijd verliezen! Als je iets super graag wil dan gaat het ook lukken! Dus we gingen er weer voor! Langzaam maar zeker ging ik er weer fanatiek tegenaan. Ik was wel aangekomen toen ik weer begon maar ook flink in de lengte gegroeid.

De afgelopen keer bekeken we samen de groeicurve (zie tweede foto). Dat was voor mij echt een hoogtepunt. Ik zit nu in het groene vak waar ik zo graag naartoe wilde werken. Dat betekend dat ik een gezond gewicht heb! Ik ben nog niet volledig waar ik wil zijn. Daarom ga ik lekker door met gezond eten.

afvallen, groeicurve, gezond gewicht, dieet, kinderen, kind, overgewicht, te dik, te zwaar, buikje, lekker puh methode, lekker puh, kinderdietist, westfriesland, west-friesland, lambertschaag, de goorn, avenhorn, hoorn, spierdijk, bobbeldijk, medemblik, grosthuizen, oosthuizen, middelie, kind en afvallen, kind en dieet, buikje, louise, louise groot, groot in de praktijk, dietistepraktijk louise groot

Doordat ik geleerd heb om met dat stiekem eten om te gaan, het zelf graag wil en ik geleerd heb hoe ik met lastige situaties om kan gaan, lukt het me eigenlijk vrij makkelijk om te kiezen voor goed en gezond eten.

Ik krijg veel complimentjes en zit veel lekkerder in mijn vel.

Tegen andere kinderen wil ik zeggen dat het nooit te laat is om gezond te eten.”

Heeft uw zoon of dochter ook een (klein) buikje en zit dit hem of haar in de weg? Neem dan vrijblijvend contact op. Samen komen we er echt wel uit!!
Methode van Lekker Pûh