School triatlon

Sanne is een 16 jarig sportief meisje dat sinds mei aan het groeien is naar haar gezonde gewicht, ze is nu al 6 kilo afgevallen!!! Sanne zat al op handbal maar is sinds Lekker Pûh!!! ook gaan hardlopen. Toen ze vertelde dat ze een triathlon op school mocht doen werd naast Sanne ook ik erg enthousiast. Voor een snelle tijd werd alles uit de kast gehaald en met succes. Hier Sanne’s verhaal.

Een écht triatlonpakje

triathlon, groot in de praktijk, lekker puh, Lekker Puh, Lekker Puh methode, Louise, Louise Groot, Lambertschaag, Avenhorn, Hoorn, Triathlon, voeding, afvallen, gezond gewicht, kind, kinderen, buikje, gezond etenOp school kreeg ik te horen dat ik een triatlon moest doen voor het eindcijfer bij gym. Op het boekje dat we kregen over de triatlon stond dat we eerst 250 meter moesten zwemmen, 13 km fietsen en als laatste 2,2 km hardlopen.  Toen ik dat Louise vertelde zei ze meteen enthousiast dat ik van haar een triatlonpakje mocht lenen. Louise is een stukje kleiner dan dat ik ben dus het was nog wel even spannend of ik hem paste. Gelukkig was dit het geval. Mijn hardloopschoenen heb ik direct uit de kast gehaald zodat ik kon gaan oefenen.
Om de dag liep ik een rondje van 2,5 km. Toen ik dat in één keer redde maakte ik het rondje langer naar 3,5 km. Mijn langste rondje was 3,8 km. Ik wist zeker dat die 2,2 km mij zouden gaan lukken.

De dag zelf

Op de dag dat ik de triatlon moest doen was ik wel een beetje zenuwachtig. Een uur van tevoren had ik al het pakje aangetrokken. Toen ik aan was gekomen bij de Waardegolf  (het zwembad) moest ik me omkleden en me schoenen en handdoek mee nemen naar het bad. Gelukkig mocht ik als eerste beginnen zodat ik  het tempo een beetje kon opbouwen. Ik kwam als tweede van mijn baan uit en had snel mijn hardloopschoenen aan. Ik was als tweede van de meiden begonnen met fietsen. Ik denk dat ik over het fietsen het langste had gedaan. Toen ik daarmee klaar was, dacht ik nu moet ik me best doen want hardlopen is mijn ding. Na 10 minuten had ik 2,2 kilometer gelopen. Bij de finish kreeg je ik mijn tijd te horen.
Mijn tijd was 55 minuten en 47 seconde. Ik was super trots op mezelf, want die tijd betekenden dat ik net geen 10 als cijfer heb maar dus in de 9.

Mijn uiteindelijke cijfer voor de triatlon is een 9,7!!

Ik ben hier harstikke trots op,

Groetjes ,

Sanne Mulder