Marathon en Voeding

TCS Marathon Amsterdam Superhero 2014

Casper koopmans, voeding en sport, marathon en voedingAls allround sporter vraagt Casper Koopmans veel van zijn lijf. Niets is hem te gek: triatlons, surfen, weakboarden, kiten, mountainbiken, skiën, duiken en… Het lopen van een marathon stond ook hoog op zijn verlanglijstje. Als masseur en sporter weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om lijf goed te verzorgen. In zijn aanloop naar de marathon liet hij niets aan hettoeval over en regelde ook zijn voeding tot in de puntjes. Hier zijn verhaal over de aanloop naar het lopen van dé magische afstand; 42.195meter….

Blessures

Een val op mijn werk in 2013 gooide roet in het eten van dat triatlonseizoen. In het najaar begon ik weer met het opbouwen van conditie. Met als doel de halve marathon van Egmond en de 30km van Schoorl. Helaas speelde vervolgens mijn kuitbeen op en ik kreeg last van mijn knie. Zat maar een ding op.. rust!

Geen marathon van Rotterdam..:-( Na een periode van ontzien, fysio, massage, veel fietsen en zwemmen kwam ik er gelukkig weer bovenop. Mijn eerste loop was de Wieringenmeer trail. Daarna volgde een opbouw in afstand bij triatlons. Een achtste, kwart, olympische kwart en als piek de ½ triatlon van Klazienaveen.

Wie A zegt,…

Ik had een deal gesloten met mijn trainingsmaatje Eva Deen. Wanneer ik van deze halve triatlon goed zou herstellen, zou ik samen met haar doorpakken naar de hele marathon van Amsterdam. Als je A zegt, moet je ook B moet zeggen.. Dus heb ik mezelf ingeschreven voor mijn allereerste marathon. Fanatiek als ik ben, heb ik samen met Erik-Jan Spijkerman (ejtraining) een versnelt trainingsschema opgezet om zo mijn doel van 3.30 uur te kunnen gaan halen.

Tijd om grenzen te verleggen dus! Louise, die ik al eigenlijk een jaar of 4/5 ken van trainingen bij de triatlon, heeft me precies op het juiste moment weten te triggeren om langs te komen bij haar in de praktijk. Niet perse om te af vallen, dat is wat de meeste mensen zullen denken wanneer je verteld dat je naar een diëtist gaat. Maar voor voedingsbegeleiding en een persoonlijk voedingsschema. Om zo mijn voeding voor, tijdens en na trainingen te optimaliseren en natuurlijk top te presteren tijdens de marathon zelf.

Sportvoedingsadvies

Na persoonlijke analyse bleek dat ik al goed op weg was, maar dat er zeker nog wat ruimte voor verbetering mogelijk was. Zeker op het gebied van voeding tijdens wedstrijden. Hiervoor heeft Louise een mooi voedingsschema uitgerekend en opgezet. Dit heb ik goed getest tijdens trainingen naar de marathon toe. De opbouw qua voeding en training verliepen goed samen. En ik stond soms verbaasd van de resultaten. Dit ligt dus niet alleen aan de fysieke trainingen. Voor mij ook een bevestiging dat ik bij het juiste adres was.

sportvoeding marathon, voeding en marathon, marathon en eten, eten voor een marathon, casper koopmans, trisportsDikke PR

Ik kan wel zeggen dat dit een zeeeer geslaagde periode is geweest voor mij. Het gevoel van: ‘De man met de hamer’ heb ik gelukkig nooit gehad tijdens de marathon. Onderweg heb ik vele zien instorten en sneuvelen. Zelf had ik totaal geen last van kramp of maag- darmklachten. Eerder een gevoel van vertrouwen, sterk zijn & volhouden!

Door de optimale voorbereiding, juiste voeding en natuurlijk ook een goeie dag had ik een heerlijk euforisch gevoel. Een beter herstel, verbeterde looptijden in de lange duurlopen, een PR op de 10km een week voor de marathon en een wereldse finish tijd van 3:19.42 uur tijdens de TCS Amsterdam Marathon 2014. Die 10 minuten onder mijn doel lag! Kon het allemaal echt niet beter.

Ik raad dan ook iedereen aan die iets dergelijks van plan is op sportief gebied of voor daily life, contact te zoeken met Louise. Om zo op een verantwoorde en onderbouwde manier je eigen doel te kunnen bereiken. Succes!! ….en Louise.., Bedankt!

Grtz Casper Koopmans

trisports, trisports massage, massage casper koopmans, casper koopmans