IS MELK GEZOND?

Ja, echt. Melk bevat meer kcal als Cola!

*250 ml Cola : 102 kcal, 26g koolhydraten, 0g eiwitten, 0g vetten, 0g vezels
*250 ml Melk : 115 kcal, 12g koolhydraten, 9g eiwitten, 4g vetten, 0g vezels

Ren je nu naar de koelkast om een glas Cola bij je ontbijt neer te zetten? Dan zou ik toch nog even verder lezen. Cola verdiend namelijk alles behalve lof als het gaat om het leveren van essentiële voedingsstoffen. Het levert louter calorieën door de suiker en een stoot cafeïne.

Melk daarentegen levert eiwitten en is een bron van de vitamines B2, B12 en calcium. Het is niet noodzakelijk om melk te drinken. Je kunt deze voedingsstoffen ook uit andere producten halen. Maar Melk kan goed bijdragen aan je behoefte aan deze voedingsstoffen.

Waarom dan toch deze vergelijking?

In mijn praktijk komen regelmatig jongeren die gek zijn op die melk. Liters gaan er per week doorheen en overal waar TE voor staat…

Ook melk levert naast die gezonde voedingsstoffen energie. Omdat het gewicht het resultaat is van de verhouding energie-inname t.o.v. energieverbruik gedurende een langere periode, kan een grote melkconsumptie voor een calorie-overschot zorgen en dus gewichtstoename.

Houd je van melk? Geniet dan lekker van een glas, maar wel met mate! Ook al is het ‘Gezond’.

Ben jij benieuwd naar nog meer eye-openers of zou jij graag wat kilo’s willen verliezen? Neem dan contact op. Samen komen we er echt wel uit!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Gezondheidscentrum De Goorn
Dwingel 3,1648 JM, De Goorn

Louise: dinsdag en donderdag 08:00-17:30
Iris: maandag en woensdag 08:30-18:00

Gezondheidscentrum De Kerk
Spierdijkerweg 106, 1641 LW, Spierdijk

Louise: woensdag 08:00-17:30u

15 + 12 =