hoog cholesterol, Overgewicht, afvallen, Groot in de praktijk, groot in de praktijk, dietistepraktijk louise groot, louise groot, de goorn, avenhorn, berkhout, grosthuizen, spierdijk, bobbeldijk, hoorn, afvallen, dieet, gezond eten, dwingel, gezondheidscentrum de goorn, gezondheidscentrum, De goorn, avenhorn, philipsenHoog cholesterol

69 jaar, een druk sociaal leven,  erg actief met vrijwilligerswerk, wat holes slaan op de golfbaan per week maar er was één ding dat hem in de weg zat. Zijn lijf. Het voelde ouder aan dan dat het werkelijk was. Wanneer de huisarts een verhoogde bloeddruk en cholesterol vaststelt, hij slecht slaapt én de blessures zich ophopen is voor Jan de maat vol. Hij maakt een afspraak bij Groot in de Praktijk.

Jan: “Geen dieet, geen voedingslijstjes maar een eerste goede gesprek zette me aan het denken. Ik moet bekennen dat ik bij binnenkomst twijfelde aan mijn innerlijke motivatie. Aan mijn leuke sociale leven wilde ik eigenlijk geen concessie doen.

Een lichaamssamenstellingsmeting gaf toen wel de doorslag. Ook die bevestigde mijn slechte lichamelijke toestand. Veel te veel vet en daarbij ook nog gesitueerd rondom mijn organen. Een metabole (échte) leeftijd die hoger werd geschat. Ik zat dus in een ouder lijf en er waren genoeg alarmbellen die rinkelde…

Samen hebben we gekeken naar mijn voedingspatroon. Die moest toch echt wel op de schop: de alcohol en snackconsumptie werden verlaagd en ik pakte steeds vaker de fiets, ging lopend naar afspraken en stond een paar keer per week even op de crosstrainer. Het was best een uitdaging.

Maar ik begon me steeds fitter te voelen. Na een paar weken was ik de eerste kilo’s kwijt en vond ik een weg in meer sporten en gezonder eten. De negen holes die ik voorheen liep op de golfbaan verdubbelde naar 18 holes zonder Handycar!

Na 3 maanden mocht ik op controle bij de huisarts. Mijn cholesterol was aanzienlijk verlaagd, mijn bloeddruk was normaal en de huisarts was zeer tevreden! Inmiddels ben ik ruim 14 kilo afgevallen en val ik in plaats van in de categorie ‘ernstig overgewicht’ bijna in ‘gezond gewicht’. De hoeveelheid vet rondom mijn organen is 4 punten gedaald en daarmee is het risico verlaagd.

Mensen uit m’n omgeving vragen nu geregeld hoe ik dit heb gedaan. Ik antwoord dan dat ik geen standaard dieet of lijstjes volg maar dat Louise me bewust heeft gemaakt van keuzes die kunnen en dus móeten worden gemaakt. Met praktische handvaten heb ik mijn eetpatroon veranderd. Diëten en lijstjes zouden tijdelijk zijn, dit is een totale verandering.

Twijfel je nog en wil je vrijblijvend meer informatie of dit ook bij jou past? Neem dan gerust contact op en stuur een mail naar louise@grootindepraktijk.nl