ijs, gezond ijs, afvallen, lekker puh, lekkere en gezonde ijsjesZomertijd-IJsjestijd!

Yeaaahhh vandaag begint de zomervakantie!!! De zomervakantie wordt bij ons steevast ingeluid met een lekker ijsje. Vakantie vieren met een ijsje, daar is niets mis mee!!  Sommige zijn echter verraderlijk lekker. Als het om een perenijsje/raketje (waterijsje)gaat, valt het best mee (slechts 50 calorieën). Maar dagelijks een softijsje, een Magnum (maar liefst 280 calorieën) of een hoorntje met ijsbolletjes (110 calorieën per bolletje) …. dat tikt behoorlijk aan….

Ook kinderen die groeien naar een gezond gewicht willen natuurlijk graag een ijsje eten! Zo ook Esmée. Zij houdt niet een beetje, maar enorm veel van ijsjes! Elke dag en op elk moment loopt zij daar warm…uhhm… koud voor. Daarom hadden we samen wat leuks bedacht. Esmée ging op onderzoek uit naar een gezond én lekker ijsje.

Suikerklontjes

Ze kwam erachter dat ijsjes uit de supermarkt veel toegevoegde suiker bevatten. Een Magnum of een Cornetto wel 7 suikerklontjes !!!  Deze ijsjes bevatten naast die suikerklontjes ook nog eens veel room en chocolade. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de ijsjes heel erg veel energie leveren. Hierdoor kan het zo zijn dat kinderen meer energie binnenkrijgen dan ze kunnen verwerken. Dus Esmée besloot zelf ijs te maken en werd een ware ijsbereidster. Hieronder kun je alle recepten van Esmée vinden. 

De probeersels van Esmée

Kersenijs

9 kersen, ontpit
2 el water
1 el rode Slimpie limonade/ Coolbear limonade/ Teisseire Zero of Karvan Cévitan 0% suiker limonade

Mix à la Esmée
½ banaan
1 el rode Slimpie limonade/ Coolbear limonade/ Teisseire Zero of Karvan Cévitan 0% suiker limonade
2 aardbeien
½ kiwi

* Snijd de kiwi in plakjes en stop ze in de ijsvormpjes. Voeg vervolgens het mengsel van aardbeien, banaan en slimpie toe. Dit geeft een leuk effect!

Perzikenijs
1 ½ wilde perzik
½banaan
2 el water

Aardbeienijsje
5 gepureerde aardbeien
1 el Steviapoeder
1 el Optimel aardbeien yoghurt 0%

Sinaasappelijs
½ el Optimel Griekse yoghurt
½  gepureerde sinaasappel
100 ml water
1 el oranje Slimpie limonade/ Coolbear limonade/ Teisseire Zero of Karvan Cévitan 0% suiker limonade

De absolute favoriet van Esmée

Nadat Esmee eindelijk alle ijsjes uit de vriezer mocht halen, kon het grote proeven beginnen. De aller aller aller lekkerste vond ze de Mix à la Esmée!!

[frame_left]20140627_122950[/frame_left]

Horror-ijs-verhaaltjes

Tot slot nog even een ding. Elk jaar duiken ze weer op: de angstaanjagende ijsverhalen. Een magnum zou net zoveel energie en vet bevatten als een pakje boter… Nu ben ik de allerlaatste die zegt dat een magnum gezond is maar…  Een Magnum-ijsje bevat 280 kilocalorieën en 14 gram vet, qua calorieën te vergelijken met een gevulde koek of twee handjes borrelnoten (en dus niet met een pakje roomboter van ruim 1800 kilocalorieën).